Geslaagde judoka's van groep 3 met hun trainers.
Geslaagde judoka's van groep 3 met hun trainers. Ton Bouterse

Goed voornemen, start met judo

BERGEN OP ZOOM - Judoclub Yoshi gaat weer starten met een nieuw seizoen. Een goede reden voor jong en oud om eens kennis te maken met de judosport.

In januari zullen 3 dinsdagavonden in het teken staan voor eenieder om gratis kennis te maken met de judosport. Doe mee en ontdek de leuke en leerzame kant van deze sport. Judo heeft veel opvoedkundige voordelen, het bevordert het reactievermogen en zelfvertrouwen.
Wil je een leuke en uitdagende sport met vele uitgebreide technieken kies dan voor judo. Je leert judo door spel en werkvormen, om je voor te bereiden deel te kunnen nemen aan examens en wedstrijden. Natuurlijk ben je absoluut niet verplicht om aan wedstrijden deel te nemen. Het wekelijks volgen van de lessen is sowieso een leuke bezigheid en je leert er telkens nieuwe technieken bij. De lessen worden op recreatieve wijze gegeven met de nodige variatie door ervaren trainers.
Deelname aan de proeflessen is overigens voor alle leeftijden, dus ook papa’s en mama’s kunnen kennis maken met de judosport. Je bent nooit te oud om met judo te starten, heren/dames senioren + 40 kunnen een aangepast schema volgen op eigen tempo.
De proeflessen worden gegeven tijdens de gebruikelijke training op dinsdag 16, 23 en 30 januari in de gymzaal van de Lodijke school, Ouderdinge 15, Bergen op Zoom (wijk Bergse Plaat).
De groepsindeling ziet er als volgt uit: 4 t/m 7 jaar van 17.30 tot 18.30 uur, 8 t/m 11 jaar van 19.00 tot 20.00 uur en 12 jaar en ouder 20.15 tot 21.30 uur. Zorg dat je tien minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. De gratis proeflessen worden alleen gegeven op bovengenoemde data. Wil je de uitdaging aangaan en denk je dat judo wel een sport voor jouw kan zijn neem dan contact met tel. 06-40381156.

Examens
Het seizoen 2017 werd overigens afgesloten met de gebruikelijke examens, deze vonden plaats op de gebruikelijke trainingsavond dinsdag 19 december 2017. Met de nodige zenuwen werden de examens afgenomen door de trainers en hebben een aantal judoka’s hun nieuwe band behaald. Voor de meeste overige judoka’s was dit ook een gelegenheid om een tussenexamen te doen voor een nieuwe slip op hun band. De avond werd weer zoals vanouds kleurrijk afgesloten met een fotosessie van de geslaagde judoka’s.
Witte band 6e kyu: Milan Bogers, Marisse Bolsius, Bram Clarijs, Adam Farrell, Bart Kooren, Ivo Lin, Louwi Lin, Kaj Oskam, Valentino Schot, Radovan Sereda, Sarah Terdu, Sander Videler, Xan van de Voorde
Gele band 5e kyu: Jordy van Tilburg, Joël van de Voort, Eric Xiao
Oranje band 4e kyu: Charesse Augustijn, Zakaria Bouabid, Donovan Mooiman, Kevin Hof, Anne Beekmans
Kijk voor meer info en foto’s ook eens op www.judoclubyoshi.nl

Geslaagde judoka