Stefaan Verheugt deelt tijdens de Vastenavend weer zijn stickers uit FOTO MERIJN SITSEN
Stefaan Verheugt deelt tijdens de Vastenavend weer zijn stickers uit FOTO MERIJN SITSEN Foto: Merijn Sitsen

Speciaal eerbetoon voor nar Eric

BERGEN OP ZOOM - Stefaan Verheugt en Eric Huffmeijer komen al zes jaar samen met een speciale Vastenavendsticker die gratis wordt uitgedeeld tijdens het dweilen. Dit jaar komen ze met een bijzondere sticker om Nar Eric te bedanken voor zijn 2 x 11 trouwe dienstjaren. "Waar Eric was, was de leut."

DOOR REMKO VERMUNT

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat Stefaan Verheugt begon met het uitdelen van de stickers aan de Vastenavendvierders die aan het dweilen waren. "Dweilen betekent voor mij confetti, serpentines, dansen en echt de Vastenavend vieren en niet als een muurbloempje langs de kant staan", legt Stefaan uit. Als een 'beloning' voor het dweilen wilde Verheugt iets uitdelen. "Dat is een sticker geworden."

Samenwerking

In de eerste jaren probeerde Stefaan zoveel mogelijk zelf te doen, maar zo'n zes jaar geleden riep hij de hulp in van Eric Huffmeijer. "Ik zei tegen hem: 'Ik bedenk het en betaal het, maar dan moet jij het ontwerpen.'" Zo gezegd, zo gedaan. De twee gingen samen aan de slag en er ontstond een echte vriendschap, die verder gaat dan deze sticker. Ieder jaar stond de sticker in het teken van het motto, maar twee jaar geleden kwam daar verandering in. "Twee jaar terug was het niets ontremd het motto, maar stond hij in het teken van het afscheid van de Grootste Boer en Steketee", vertelt Verheugt. Het werd een sticker met twee duimpjes. De ene duim droeg de attributen van de Steketee en de andere duim de attributen van de Grootste Boer. De ruim 3.500 stickers waren binnen no-time vergeven en daarom liet Verheugt er nog 1.500 bij drukken.

Speciale sticker

Omdat Nar Eric Elich heeft aangekondigd dit jaar te stoppen als nar van 't Krabbegat, gingen Verheugt en Huffmeijer ook dit jaar aan de slag met een speciale sticker. "Dit jaar gaat onze nar helaas z'n laatste jaar in. Een nar waar we allebei veel gevoel bij hebben. Ik ben in 1990 geboren, dus Nar Eric is altijd mijn nar geweest", vertelt Verheugt. "Er zal vast wel weer een goede nieuwe nar komen, maar waar Eric was, was de leut." Volgens Verheugt zijn er verschillende eigenschappen die Nar Eric tot een geliefde nar maken. "Hij kan geweldig improviseren, maar het is ook echt een nar van de kinderen én van de volwassenen."

Het idee

Toen op 11-11 werd aangekondigd dat de nar ermee zou stoppen, wisten Verheugt en Huffmeijer eigenlijk al genoeg. "Op 12 november hadden we al het idee om een sticker te maken voor Nar Eric." Op de sticker is het gezicht van een nar te zien met daar rondom de tekst: Nar Eric 2 x 11 jaar, Bedankt! In totaal zijn er vijfduizend stickers gedrukt. "Als je goed kijkt, is het hoofd van de nar in de vorm van een hartje. Dus iedere krab die Nar Eric een warm hart toe draagt, kan de sticker op z'n hart dragen of op z'n hoedje natuurlijk. Het motto is niet voor niets: Mè d'éél oew art." [l]