Om watersport levend te houden op de Boulevard, wordt jaarlijks een Watersportdag gehouden FOTO MERIJN SITSEN
Om watersport levend te houden op de Boulevard, wordt jaarlijks een Watersportdag gehouden FOTO MERIJN SITSEN Foto: Merijn Sitsen

Watersportcentrum komt naar de Boulevard

BERGEN OP ZOOM - De ontwikkeling van de Boulevard is in volle gang en als het aan de gemeente Bergen op Zoom ligt, komt er in het eerste kwartaal van 2018 een pop-up watersportcentrum naast Zwembad de Schelp. Het is één van de vervolgstappen die eraan moet bijdragen om de Boulevard in beweging te krijgen.

DOOR REMKO VERMUNT

De afgelopen jaren heeft de gemeente Bergen op Zoom de nodige stappen gezet om de Boulevard een upgrade te geven. Onder andere het project Boulevard in Beweging moet ervoor zorgen dat het gebied een grotere belevingswaarde krijgen en de kwaliteit van de leefomgeving wordt verbeterd. Zo is er al vol ingezet op de verdere ontwikkeling van zwembad de Schelp. "De ambitie is uitgesproken om zich te ontwikkelen tot het kloppend hart van sportend Bergen op Zoom." Vitaliteit, bewegen en gezondheid staan hierbij centraal.

De Schelp

Het is dan ook niet gek dat de F!TFabriek, die in hetzelfde pand gevestigd zit, een rol hierin gaat spelen. "Daarnaast wordt de samenwerking met het CIOS vorm gegeven. Dit sportinstituut heeft ervoor gekozen om een hybride leeromgeving te realiseren in Bergen op Zoom." De gezamenlijk uitgesproken doelstelling is het op 1 augustus 2018 starten van deze hybride leeromgeving, waarbij de studenten voor de praktijklessen aanhaken bij de F!TFabriek. "Dit betekent dat we onze inzet op sportstimulering voor jong en oud aan de voulevard kunnen intensiveren." De buitenruimten van de Schelp worden ingericht als zogenaamde skills garden. Hierin krijgen kinderen op vernieuwende wijze gymles, sporten en zij kunnen hier op een leuke manier bewegen na schooltijd. Deze skills garden is tevens interessant voor de ongebonden sporter en ouderen. Als laatste wordt bij de Schelp ook de horeca aangepast, want men gaat zich meer concentreren op gezonde voeding. Begin 2018 wordt een keuze gemaakt welke ingrepen als eerst worden gedaan.

'Dit is een unieke
combinatie in
Nederland'

Watersport

Daarnaast is de gemeente druk in gesprek met een ondernemer die een pop-up watersportcentrum naast De Schelp wil realiseren. Op dit moment loopt de vergunningsprocedure. Volgens wethouder Arjan van der Weegen is dit een mooie aanvulling voor het cluster rondom de Schelp: Zwemmen, sport in de openbare ruimte (skills gardens), binnensport en watersport. "Dit is een unieke combinatie in Nederland en biedt een enorme potentie." Ondertussen wordt met andere ondernemers nog gesproken over een waterskibaan. Een eerste ondernemer is door persoonlijke afwegingen afgehaakt, maar inmiddels hebben nieuwe partijen zich gemeld met dezelfde ambitie. "Met hen gaan we verder in gesprek." Om de watersport levend te houden op de Boulevard, wordt traditiegetrouw ook dit jaar weer de jaarlijkse watersportdag georganiseerd en de verbreding van het strand in 2017 biedt letterlijk de ruimte voor watersporters.

Horeca

Verder staan er nog genoeg ontwikkelingen op stapel. Zo liggen er nog diverse mogelijkheden voor nieuwe onderscheidende concepten binnen de horeca op de Boulevard. Medio januari worden marktpartijen uitgenodigd om met plannen te komen voor een perceel aan de Boulevard. Voor de start van het terrasseizoen wordt overigens ook nog gekeken naar mogelijke aanpassingen rondom de horecapercelen en het fietspad en medio 2018 wordt het rondje Binnenschelde afgerond. De tijdelijke ontsluiting wordt dan vervangen door een permanente. Kortom, de Boulevard is het komende jaar zeker in beweging. [l]