partijstelling Oliver de Hert - Martijn Blom
partijstelling Oliver de Hert - Martijn Blom

Finalisten Open Bergs Kampioenschap bekend

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdag 22 december werden diverse inhaalpartijen gespeeld voor de voorronden van het Open Bergs Kampioenschap. 5 januari wordt het traditionele gongtoernooi gespeeld. Op 12 januari speelt het bekerteam van BSV tegen DSC uit Dongen in de kwartfinale van de NBSB.

In de voorronden van het Open Bergs kampioenschap zijn nog de volgende uitslagen te melden: in poule A won Ton van Vliet van Alexander van ’t Hoff en speelden Henk van Houten en Ton Hertogs remise. Daardoor plaatsten Pieter-Jan Demmers, André van der Graaf en Ton van Vliet zich voor de finalegroep. In Groep B won René Punt van Martin de Smit. In deze groep plaatsten René Punt, Bas van de Putte en Martin d Smit zich voor de finalegroep. In Groep C won Oliver de Hert van Jan Haverhoek. Oliver de Hert, Henry Groenveld en Robert Kunst plaatsten zich voor de finalegroep.

Gongtoernooi
Op vrijdag 5 januari wordt het traditionele gongtoernooi gespeeld. Echter in tegenstelling tot andere jaren wordt het toernooi nu niet voor de jaarwisseling gespeeld, maar erna. Leden en oud-leden kunnen zich aanmelden voor dit toernooi bij wedstrijdleider@bozschaak.nl of minimaal een kwartier voor aanvang bij de toernooizaal. De aanvang is om 20 uur en de wedstrijdzaal is de dependance van ’t Rijks Scholengemeenschap aan de Rijtuigenweg.
Het vorige probleem kwam uit een partij tussen Martin de Smit en Bas van de Putte. De stand was: Wit: Kh1, Df2, Ta6, Tf1, Le3, pi: a5, c4, c5, g2, h2; Zwart: Kg7, De5, Td8, Tf8, La8, pi: e6, f5, g6, h7. Wit won via 1.Txa8 Txa8 2.Ld4, de zwarte dame gaat verloren.
Het nieuwe probleem komt uit een partij tussen Oliver de Hert en Martijn Blom in een Bergs kampioenschap van 2002, zie het diagram. Hoe won Oliver met wit de partij? [l]