Carnavalswagen Alterse optocht.
Carnavalswagen Alterse optocht. Foto:

Inschrijven optochten Altere

HALSTEREN - Oud Gedaon is Jong Geleerd! Onder dit motto zal op zaterdag 10 februari de Alterse leutvorst Prins Ambrosio IX arriveren, samen met zijn Nar, aan het Burg. Mastboomplein. Aangevoerd door de LaForce zal de Prins samen met de Spinooltjes dan in optocht rijden naar het Oude Raadhuis. Hierna volgt in 't Leut'ol De Wittenhorst de kindercarnaval met het toneelstukje en de prijsuitreiking van de Kinderoptocht!

Spinooltjes t/m 12 jaar kunnen zich t/m 8 februari 2018 aanmelden voor deelname aan de kinderoptocht, waarbij fantastische prijzen zijn te verdienen. Voor meer informatie en inschrijven kan men terecht op de website van de Stichting Alterse Carnaval, www.stichtingaltersecarnaval.nl. Telefonische informatie is ook mogelijk via tel 0164-244470.

Optocht
Op zondag 11 februari zal door de straten weer de Alterse Braobanse Wal Optocht rijden. De optocht zal opgesteld worden in de Burg. Elkhuizenlaan te Halsteren en vervolgens via de bekende route door de straten van Altere trekken. De optocht zal gaan trekken om 14.11 uur.
Deze leut stoet bestaat weer uit twee delen:
- De reclameoptocht', waarbij belangstellenden op een leutige manier reclame kunnen maken voor hun bedrijf.
- Na de reclameoptocht volgen de deelnemers aan 'De Vastelaoved optocht'. Zij die willen deelnemen aan de Alterse Braobanse Wal Optocht op zondag 11 februari kunnen zich opgeven bij de commissie optocht van de Stichting Alterse Carnaval, op zaterdag 20 januari tussen 16.00 en 17.00 uur in Café De Beek te Halsteren. Inschrijven voor zowel de intocht, reclameoptocht en de optocht is ook mogelijk via: www.stichtingaltersecarnaval.nl [l]