Afbeelding
Foto:

Asperge pop-up restaurant op het West-Brabantse land

WOUW – In de aspergetijd genieten van prachtige aspergegerechten. Maar dan niet in een gewoon restaurant, maar echt op de plek waar de asperges hun kop opsteken, op de mooie West-Brabantse velden. Dat is het idee achter Restaurant op het Land. Een pop-up restaurant dat in de maand mei zal verrijzen op de landerijen tussen Heerle en Wouw.

Restaurant op het Land is een initiatief van chef-kok René Vermeulen van restaurant 't Spuihuis samen met zijn vrouw Astrid en ondernemer Frenk Theuns. Zij willen hiermee de Brabantse aspergecultuur van een nieuwe dimensie voorzien. Door mensen letterlijk op de plek van herkomst met de diversiteit van de asperge te laten kennismaken, hopen we een echte belevenis te gaan creëren, aldus René en Astrid. Helemaal omdat het restaurant ook maar drie weken zal bestaan.

Van de grond naar de mond
De asperge zal niet alleen de hoofdrol gaan spelen op culinair gebied. Gasten kunnen ook op een andere manier het witte goud leren kennen. Zo zijn er vrijdags en in het weekend speciale workshops asperge steken. Onder het thema 'Van de grond naar de mond' kunnen deelnemers onder begeleiding van ervaren aspergestekers zelf asperges gaan steken die ze na afloop mogen meenemen naar huis.

Lokale samenwerking
In een tijd van verregaande globalisering is het mooi om te zien hoe lokale partijen de handen in een slaan om de Brabantse traditie van gezelligheid, gastvrijheid en gastronomie in ere te houden. Aspergeteler Luysterburg uit Heerle en de familie Aarden uit Wouw werken nauw samen met Restaurant op het Land om het asperge-event mogelijk te maken. Reserveren is nu al mogelijk op
www.restaurantophetland.nl [l]