'Maak werk van de waterspeelplaats'

HALSTEREN - Nu de toren Pompejus bijna toegankelijk is voor publiek en daarmee een verrijking is voor de recreatief toeristische aantrekkingskracht van Fort de Rovere in Halsteren, wil de VVD graag aandacht vragen voor de ontwikkeling van de waterspeelplaats. "Immers, ook dat initiatief zal Fort de Rovere nog meer op de kaart zetten."

Halsteren heeft met de Mozesbrug bij Fort de Rovere een toeristische trekpleister. Het college gaf eerder aan dat er voor de bekostiging van de waterspeelplaats een (provinciale) subsidie is aangevraagd. "Dat is natuurlijk een goede zaak: als vanuit andere overheden een bijdrage kan worden verkregen, is dat zowel goed in financiƫle zin, maar ook omdat een initiatief daarmee breder wordt omarmd. Echter, constateren we tegelijkertijd dat dit traject blijft voortduren zonder een duidelijke uitkomst. Het zou jammer zijn als daarmee de realisatie van de waterspeelplaats op de lange baan geschoven wordt."

Raadsleden Joost Pals en Rian Govers willen graag van de gemeente weten hoe het staat met de financiering. Zij willen graag het college erop inzet om de realisatie van de waterspeelplaats te bespoedigen. Bijvoorbeeld door het te financiering van het Landschapsontwikkelingsfonds. "Middelen vanuit het Landschapsontwikkelingsfonds zijn geoormerkt en kunnen enkel voor projecten worden ingezet die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het buitengebied. De waterspeelplaats bij Fort de Rovere zou in dat verband een uitstekend project vormen. Tevens zien we dit initiatief vanuit een educatieve invalshoek ook passen binnen de natuur- en milieueducatie (NME) voor de jeugd."