Afbeelding
Foto: Shutterstock

'Maak de Bergse binnenstad leuker voor kinderen'

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom moet voor kinderen de leukste binnenstad van Nederland worden, vindt de VVD. Met de fonteinen op het Gouvernementsplein en de plannen voor een beroepenspeelplaats is de gemeente al goed op weg, maar VVD'er Barry Jacobs ziet nog veel meer mogelijkheden.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De plannen voor een beroepenspeelplaats in het leegstaande Gouvernement werden enthousiast ontvangen door de VVD-fractie van Bergen op Zoom. De partij wil graag dat de gemeente erop in gaat zetten om de meest kindvriendelijke binnenstad van Nederland te worden.

Rustmoment

"Wij zouden graag zien dat er in onze binnenstad meer plekken gecreƫerd worden zoals de fonteinen op het Gouvernementsplein, waarbij winkelende ouders even op adem kunnen komen en kinderen hun energie kwijt kunnen", aldus Jacobs. "Wat te denken van een pianotrap bij de Maagd, levensgroot schaken op het Thaliaplein, een doolhof op het Ravelijn, of een fotomoment als Markies en Markiezin in het Markiezenhof?" Hij wil dat de gemeente voor de plannen de handen ineen slaat met de VVV en de lokale ondernemers. Ook wil hij weten of het mogelijk is om de F!tfabriek bij de plannen te betrekken. [l]