Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Verbeterde polsbandjes voor leeftijdscontrole alcoholverkoop

BERGEN OP ZOOM - 'Tussen de 18 en 25 jaar? Bewijs het maar'. Dat is de tekst die prijkt op de verbeterde polsbandjes die deze Vastenavend voor de tweede keer gebruikt worden in de gemeente.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De proef met polsbandjes voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die vorig jaar werd gestart, krijgt een vervolg. Op die manier moet het voor de horeca makkelijker worden om iemands leeftijd te controleren bij de verkoop van alcohol.

Verbetering

Jimmy Devileè, voorzitter van het regioteam van de Koninklijke Horeca Nederland en Bergs horeca ondernemer, is trots op de vernieuwde bandjes. Waar ze vorig jaar nog van een soort plastic waren, zijnede nieuwe exemplaren van stof. Dat is niet alleen minder fraudegevoelig, het is ook een stuk mooier, stelt Devilee. "We hopen dat jongeren de bandjes echt tof vinden en gemotiveerd zijn om ze te dragen."

Krabbenfoor

In totaal zijn er 17.500 bandjes gemaakt. Devilee en burgemeester Petter willen ze namelijk ook bij andere evenementen gebruiken, zoals de Krabbenfoor. "Bandjes zijn voor de horeca nou eenmaal handiger en sneller dan steeds naar een ID-bewijs moeten vragen." De polsbandjes zijn tijdens de Vastenavend bij het overgrote deel van de Bergse Horeca te krijgen aan de bar. Ook zijn ze vanaf deze week al te halen bij de balie van het stadskantoor.[l]