Meerkampen en familietoernooi bij Tafeltennisvereniging Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 13 januari vond in de zaal van TTV Het Markiezaat de Top Meerkampen Jeugd plaats. Namens het Markiezaat deden er zeven jeugdleden mee.

In de Junioren 2e Klasse was William Mastenbroek (gecoacht door Marvin Sluijter) als derde geplaatst. Hij wist echter alle wedstrijden te winnen waardoor hij als winnaar uit de poule kwam. Door zijn overwinning komt William op zaterdag 3 maart uit in het Jeugdklassentoernooi in Zwolle. Christian Steijn won in deze poule 1 wedstrijd en werd uiteindelijk vijfde.
Ook in de Starters 1e Klasse ging de winst naar een jeugdlid van Het Markiezaat. Luuk Koote (als tweede geplaatst) won net als William al zijn partijen en eindigde daardoor als eerste in de poule. Rick van Broekhoven begon veelbelovend aan het toernooi, maar kan dit helaas niet de hele dag volhouden. Hij werd uiteindelijk vijfde. Ruben Aarssen had een iets mindere dag en werd helaas laatste in de poule.
In de Starters 2e Klasse was er ook een succes voor de club uit Bergen op Zoom. Dorien van Sluijs werrd knap tweede, gevolgd door haar clubgenoot Madeleine van der Borght. Beide speelsters werden deze dag bijgestaan door hun coach Frans Reurling.

Familietoernooi
Op zondag 14 januari werd voor de tweede keer het Markiezaat Familietoernooi georganiseerd. Met 24 deelnemers was er een prima opkomst. Ook titelverdedigers Renate Roskam (Het Markiezaat) en Koen Schuurbiers (De Ping Pongers) waren aanwezig. Het toernooi werd in twee verschillende poules gespeeld. In beide poules was er een beker van de nummers 1 en 2. De wisselbeker was uiteindelijk voor de winnaar van de finale tussen de winnaars van beide poules. Door een aantal verrassende uitslagen in poule A bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. Ook in poule B werd de winnaar pas na de laatste wedstrijd bepaald. De uitslag in beide poules was als volgt:
Poule A: 1. Koen Schuurbiers & Renate Roskam (neef en nicht) 12 punten; 2. Frank & Jimmy Jansen (vader en zoon) 10 punten; 3. Jac & Hanny Rosenboom (man en vrouw) 8 punten; 4. Danny & Tom Bogers (broers) 7 punten; 5. Fanar & Richard Abdullah (vader en zoon) 5 punten; 6. Jan & Elwin IJpelaar (vader en zoon) 3 punten.
Poule B: 1. Marian Adriaansen & Marvin Sluijter (tante en neef) 12 punten; 2. John & Jack Sluijter (broers) 12 punten; 3. Henry & Lisa van der Velde (vader en dochter) 10 punten; 4. Nora Booden & Rinus Bogers (Schoonvader en Schoondochter) 8 punten; 5. Igino & Jason Blesgraaf (vader en zoon) 2 punten; 6. Erik & Jette van Wunnik (vader en dochter) 1 punt.
De finale om de wisselbeker werd uiteindelijk in een beslissende derde game gewonnen door Koen Schuurbiers en Renate Roskam. Volgend jaar zal er in januari opnieuw een familietoernooi georganiseerd worden.
Heb je interesse om zelf ook interesse om te tafeltennissen in Bergen op Zoom? Neem dan een kijkje op www.ttvhetmarkiezaat.nl of kom eens op een dinsdagavond vrijblijvend langs om een balletje te slaan! [l]