BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 17 januari 2018 kwamen gasten, vrijwilligers (M/V) en bestuur bij elkaar in Wijkcentrum De Ooitas voor de traditionele Nieuwjaarsreceptie.

De aanwezigen werden om 14.00 uur welkom geheten door mevrouw Janny van de Water, voorzitter en bestuurslid bezoekwerk. Zij bedankte de aanwezigen voor hun komst. De aanwezige vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet. Door het slechte weer werd besloten om ook de gasten die zelfstandig zouden komen thuis op te halen. Na het welkomst- en dankwoord werd een powerpointpresentatie getoond met circa 150 foto’s. Deze presentatie gaf een beeld van de georganiseerde activiteiten in het jaar 2017. Deze presentatie gaf de gasten de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee herinneringen op te halen. Niet dat onze gasten verlegen zitten om gespreksstof. Ook los van de activiteiten van de Zonnebloem zijn er altijd onderwerpen van gesprek te over.
Om drie uur stond een demonstratie van dansen door leerlingen van het Centrum voor de Kunsten (CBK) Bergen op Zoom op het programma. Het optreden ving aan met de jongste deelneemsters. De jong hoofdrolspeler was helaas niet aanwezig. Maar hij werd waardig vervangen door de docente. Een vertederend beeld van zeer enthousiaste kinderen die hun uiterste best deden om een mooi optreden neer te zetten werd getoond. Met wat coaching vanaf de zijlijn en onderlinge hulp stalen ze de harten van de aanwezigen met hun optreden. Ouders keken over de hoofden van onze gasten mee. De opvolgende groepjes, steeds met een andere kleur kleding, gaven eveneens het beste van zichzelf. Duidelijk was dat er een opbouw in ervaring in het dansen bij de kinderen aan ons werd voorgeschoteld. Het optreden van de laatste groep van 4 jonge dames klonk dan ook als een klok. Met hun vuurrode tenue vrolijkten ze de toch wat donkere dag op. De kinderen werden telkens met een hartelijk applaus bedankt voor hun optreden en kregen na het optreden een kleine versnapering.
Na het optreden van de jonge CBK-ers was er weer nieuwe gespreksstof. Om 16.00 uur sloot mevrouw Van de Water de receptie met een dankwoord voor de grote opkomst. En zij stelde een nieuwe activiteit, waarvoor de uitnodigingen zeer binnenkort de deur uitgaan, in het vooruitzicht.
De Zonnebloem is een levendige organisatie die mensen met een fysieke beperking helpt om in contact te komen en te blijven met andere mensen. Gasten en vrijwilligers zijn welkom! Draagt u de Zonnebloem een warm hart toe? Word dan donateur! De activiteiten blijven daardoor beter betaalbaar voor onze gasten. Kijk voor meer informatie op de website: www.zonnebloem.nl of zend een e-mail aan zonnebloembergseplaat@gmail.com. [l]