Onduidelijkheid over gemeentelijke bekendmakingen

BERGEN OP ZOOM - Ruim 1400 huishoudens in het buitengebied van Bergen op Zoom hebben de afgelopen drie weken geen toegang gehad tot de gemeentelijke berichten. Dit terwijl het huis-aan-huis verspreiden van de berichten een eis is vanuit de aanbesteding.

BSD-raadslid Piet van den Kieboom vroeg wethouder Kammeijer om opheldering over de recente problemen rondom de bezorging van de gemeenteberichten: "Wordt door de nieuwe uitgever het weekblad met gemeentelijke informatie op alle adressen, dus ook in het buitengebied, bezorgd? Zo niet wat is daarvan de reden?" Volgens wethouder Yvonne Kammeijer werden de berichten niet in het buitengebied bezorgd, omdat de Gazet nog met de verspreider over die uitbreiding moest onderhandelen. Inmiddels zouden de problemen zijn opgelost. Daarbij deed de wethouder een opvallende uitspraak. "Op dit moment wordt de Gazet verspreid in hetzelfde gebied als vorig jaar de Bergen op Zoomse Bode en ook door dezelfde verspreider. Vorig jaar en ook nu nog vallen daar ongeveer 1400 adressen buiten." Die informatie blijkt na navraag bij de bezorgdienst niet te kloppen. De Bergen op Zoomse Bode wordt al jaren structureel bezorgd op de genoemde 1.400 adressen.

De gemeenteberichten zijn de officiƫle bekendmaking die een gemeente verplicht kenbaar moet maken aan haar inwoners. Dat gaat onder andere om bouwvergunningen en wijzigingen in het bestemmingsplan.[l]