Woede en teleurstelling om onduidelijkheid rond hogeschool

BERGEN OP ZOOM - De HAS Hogeschool gaat tot grote verbazing van de gemeenteraad geen vestiging openen in Bergen op Zoom. De politieke partijen voelen zich voor de gek gehouden door de burgemeester en wethouders.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Hoe gaan we het doen met de studentenhuisvesting? En welke gebouwen in de stad zijn geschikt voor de Hogeschool om te verbouwen tot nieuw schoolgebouw? Het zijn vragen waarmee de gemeenteraad zich de afgelopen tijd druk bezig hield. Maar dat lijkt nu voor niets te zijn. De HAS Hogeschool opent geen vestiging in Bergen op Zoom. Ook al deed het college van burgemeester en wethouders tegenover de gemeenteraad alsof dit wel het geval was, stellen onder andere het CDA, Lijst Linssen en de PvdA.

Duidelijkheid

"De HAS Hogeschool uit Den Bosch zou, naast de nevenvestiging in Venlo, binnen vijf jaar tijd een tweede vestiging openen in Bergen op Zoom. Deze zou ruimte bieden aan 1500 studenten." Dat is wat er in september aan de raad verteld is, aldus Han Verbeem van de PvdA. De partijen zijn niet te spreken over de onduidelijke communicatie vanuit de burgemeester en wethouder, nu blijkt dat de euforische stemming van september zwaar genuanceerd moet worden. Ze eisen daarom dat het college zo spoedig mogelijk met een duidelijke uitleg komt over de concrete afspraken tussen de HAS en de gemeente Bergen op Zoom.[l]