Trots met hun medaille.
Trots met hun medaille. M. Schulz

Tweemaal brons voor acrogym UdI

BERGEN OP ZOOM - Op de Zuid West Nederlandse Kampioenschappen in Oss heeft turnvereniging UdI met drie teams deelgenomen en daarbij tweemaal een bronzen medaille behaald.

Vorige week was de eerste wedstrijd van dit seizoen en afgelopen week hebben de teams hun oefeningen goed kunnen verbeteren. Een welverdiende medaille was het resultaat. Het team E-Jeugd met Lieke Franken, Frederique van Dongen en Loekie Panis hebben een mooie oefening weggezet. Vele danselementen gingen mooi synchroon en ook de diverse partner-elementen gingen beter als vorige week. Ondanks dat een element niet goed ging, en ook bij het herhalen nog niet helemaal naar wens, behaalde ze toch een mooie 3e plaats. Een opsteker voor de komende wedstrijden.


Overige teams
Ook het E-junioren duo, Melissa Nelen en Lara van Seters gingen zeer goed met hun oefening op de muziek van Villa Volta. Dit werd beloond met een hele nette score, meer dan 20 punten, en een 3e plaats. Het 3e team, Chiderra Reginald en Nienke van Tilburg komen uit in het hogere D-niveau. Helaas ging het deze wedstrijd niet zo lekker en de salto van Nienke lukte dan ook niet. Dit kost het team aardig wat punten en daardoor eindigde ze op een 5e plaats. Geen medaille deze keer en de volgende wedstrijd in februari gaat vast beter. Naast deze mooie podiumplaatsen bij de acrogym, heeft UdI ook nog deelgenomen bij de springwedstrijden D/E-niveau in Breda. De diverse springturners hebben als team ook goed gepresteerd. Bij de Lange mat is het team 5e geworden en een 2e plaats bij de plankoline-kast. Goede scores op dit hogere D-niveau en sinds november 2017 is er al een hele verbetering te zien. Het team op E-niveau, waarbij diverse turnsters hun eerste wedstrijd hadden, hebben ook mooie scores neergezet. De diverse strek- en hurksprongen werden goed uitgevoerd en dat was te zien in de uitslag. Naast deze teamsporten, acrogym en groepsspringen, hebben ook 2 UdI-gymnasten deelgenomen aan de Dubbele Minitrampoline wedstrijd in Oostburg. Chantal Nguyen en Rick Stolp deden mee op het hoge A-niveau. Op dit toestel worden meerdere sprongen in 1 serie uitgevoerd met elke sprong een aparte waarde. Chantal heeft in de einduitslag diverse turnsters voor moeten laten gaan, maar ze heeft nog steeds heel veel plezier in deze discipline. Rick was nog herstellende van de griep en eindigde daardoor net niet in de top 10. Met zijn 11e plaats is hij zeer tevreden.
Al met al was het een heel druk UdI-turnweekend met 3 verschillende turndisciplines in 3 verschillende wedstrijden en plaatsen. Maar het resultaat mag er weer zijn. Op naar de volgende wedstrijden, de 1e plaatsingswedstrijd voor het damesturnen.
Meer informatie over onze vereniging met o.a. foto’s en filmpjes van de wedstrijden: www.facebook.com/TurnverenigingUdi of www.turnverenigingudi.nl [l]