Afbeelding
Foto: GBWP

Bewoners Galgenbaan zijn vrachtverkeer beu

BERGEN OP ZOOM - Beschadigingen aan geparkeerde auto's, gevaarlijke situaties met de schoolgaande jeugd en de vazen die staan te trillen op de vensterbank. Bewoners van de Galgenlaan zijn het vrachtverkeer wat door hun smalle straat rijdt meer dan beu.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het was een vervelende verrassing vorige week voor één van de bewoners van de Galgenbaan: een vrachtwagen had in de krappe draai een geparkeerde auto hard geramd. Het was de druppel die de emmer deed overlopen voor de inwoners die zich al jaren ergeren aan de vele vrachtwagens die door de smalle straat rijden om de winkels te bevoorraden.

Scheuren in huizen

Er zijn twee parkeerplaatsen in de straat die door inwoners sowieso nooit gebruikt kunnen worden. Wanneer daar een auto staat, komen vrachtwagenchauffeurs aanbellen met de vraag het voertuig te verplaatsen. De draai is simpelweg te krap, stellen de bewoners. Maar het vrachtverkeer zorgt ook voor andere problemen. Zo fietst veel schoolgaande jeugd die naar het Juvenaat op weg zijn door de straat. Dat levert in combinatie met de grote vrachtwagens gevaarlijke situaties op. Ook geven bewoners aan dat de trillingen die de zware voertuigen teweegbrengen leidden tot trillende vazen op de vensterbank en scheuren in het pleisterwerk.

Oplossingen.

De bewoners zijn zelf met verschillende oplossingen gekomen. Zo zouden winkels bevoorraad kunnen worden met bestelbusjes, of kan er een alternatieve route komen voor de bevoorrading. Daar kan het fietspad vanaf de Erasmuslaan, wat bedoeld is voor schoolgaande jeugd maar amper gebruikt wordt omdat de route langer is, voor opgeofferd worden. De GBWP heeft namens de bewoners de situatie voorgelegd aan het college. De partij wil graag dat de gemeente samen met de eigenaren van de supermarkten en het Juvenaat om tafel gaat om tot oplossingen te komen.[l]