Zwart aan zet wint
Zwart aan zet wint BSV

BERGEN OP ZOOM - In de interne competitie van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV wordt gedurende het hele jaar gestreden om het clubkampioenschap. Na de voorrondes van afgelopen najaar zijn inmiddels de finalerondes in volle gang.

Vrijdag 9 februari werd ronde 3 van de finales gespeeld.

In finalepoule A won Robert Kunst met wit van Martin de Smit, Bas van de Putte won met zwart van Ton van Vliet, en André van der Graaf versloeg met wit Piet Bruys.
In deze finalepoule staat nu Bas van de Putte bovenaan, met 2 punten uit 3 partijen, op een half punt gevolgd door Ton van Vliet en Pieter-Jan Demmers.

In finalepoule B won Kees de Loof met wit van Peter Kraaijeveld, terwijl Henk van Houten en Wesley Hopmans remise speelden.
In finalepoule B delen Jan Haverhoek, Alexander van ‘t Hoff en Henk van Houten de eerste plaats met ieder 2 punten.

De andere partijen uit de derde ronde worden op een andere clubavond ingehaald. Aanstaande vrijdag 16 februari wordt ronde 4 van de finales gespeeld.

Schaakprobleem

Vorige keer hebben kreeg u de volgende stelling van William Gommers – Wesley Hopmans: Wit: Kg1, De3, Te6, Pf1, pi: a2, b2, c3, f2, g2, h2 en Zwart: Kg8, Df4, Td1, Tf8, pi: a6, b5, c4, g6, h7. De vraag was Wat speelt zwart na 1.Txa6? Het antwoord is: 1...Dxe3! met damewinst want na 2.fxe3 komt Tfxf1#.

Het nieuwe probleem komt uit een partij tussen Peter Huibers en Marcel Van Herck, zie diagram. Hoe wint Marcel met zwart deze partij? [l]