BERGEN OP ZOOM - Ineens duikt het overal in de stad op: graffiti op straat met vrolijke bloemen. Daarbij een verwijzing naar ‘wonen bij Gentius’. Maar wat is Gentius en waarom die bloemen?

Wonen bij Gentius is een nieuwbouwproject in de Gentiaanstraat in Gageldonk-West en onderdeel van de grootscheepse vernieuwing van de wijk Gageldonk. Door middel van deze graffiti wordt aandacht gevraagd voor het unieke karakter van dit project. ‘De bloemen zijn een verwijzing naar het bloeiende karakter van Gageldonk.’ aldus Karin Scholten van Lithos bouw & ontwikkeling.
Samen met de gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander wordt veel aandacht geschonken aan verbinding tussen bestaande en nieuwe bewoners in de wijk. Hiervoor zijn diverse initiatieven opgezet, waaronder een sociaal projectleider en activiteiten voor de bewoners. Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Zo wordt er een aantal energieneutrale woningen gebouwd en worden er door Lithos VerbeterVouchers uitgegeven om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Ook de straatgraffiti past in de duurzaamheidsgedachte. Scholten: ‘Voor deze graffiti is door middel van een mal de stoep schoongespoten. Goed voor het milieu dus!’ [l]