BERGEN OP ZOOM - Met een minimale marge verloren de mastodonten van Markiezaat 1 de marathonpartij van Martijn, Marcel en Marco uit Tilburg. De verwarring die ontstond rondom de namen bij het kennismaken bleef het Bergse trio de hele avond achtervolgen.

De eerste partij van Thomas Nipius was ronduit matig te noemen. Zowel hij als zijn tegenstander speelden angstig. Door de continue stroom aan Tilburgse geluksballen ging het openingspunt helaas naar LUTO. Ook Peter Stolk behaalde niet zijn gebruikelijke niveau. Mede dankzij zijn krachtige service wist hij echter knap in drie games te winnen. Erik van Broekhoven trok deze lijn door, waardoor de Bergenaren met een voorsprong de dubbel begonnen.

In een epische dubbelpartij ging het punt redelijk onterecht naar de Tilburgers. Gebrand op een revanche trokken Peter en Thomas de score recht naar een 4-2 voorsprong voor onze helden van team 1. Wat er vervolgens gebeurde was onverklaarbaar. De vier laatste partijen werden verloren waarbij de nederlaag van Erik nog het meest zuur was. Met het kleinst mogelijke verschil verloor hij in de 5e game van zijn tegenstander.

Met nog 7 wedstrijden te gaan is er nog geen reden tot paniek. Desondanks zal Markiezaat 1 de komende weken ook in de ochtenden trainen en alles op alles zetten om het alcoholgebruik in de weekenden terug te brengen tot een minimum.

Senioren
Markiezaat 1-LUTO 1: 4-6
Markiezaat 2-ODT 5: 8-2
Markiezaat 3-Kerkwerve 1: 3-7
Markiezaat 4-Smash '76 5: 4-6
Markiezaat 5-TCS 2: 6-4
Markiezaat 6-The Back Hands 8: 2-8

Junioren
Markiezaat 1-Smash '76 1: 4-6
Markiezaat 2-Never Despair 8: 0-5

Ook interesse om te tafeltennissen? Kom eens langs op dinsdagavond vanaf 19:00 uur of kijk op ttvhetmarkiezaat.nl. [l]