Lepelaar en Hoofdkwartier omgebouwd tot appartementen

BERGEN OP ZOOM / LEPELSTRAAT - Voormalig klooster de Lepelaar en oud-wijkcentrum Het Hoofdkwartier worden omgebouwd tot appartementencomplexen. De gemeente Bergen op Zoom heeft na zes jaar eindelijk een passende koper gevonden voor de panden in De Nijs-Soffers.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Een pand van ruim 700 vierkante meter en één van ruim 800 vierkante meter. En dan ook nog met een toonaangevende uitstraling die niet verloren mag gaan. Wethouder Ad Coppens geeft eerlijk toe dat de verkoop van de Lepelaar en het Hoofdkwartier geen gemakkelijke taak was. Maar des te groter is de blijdschap nu er in De Nijs-Soffers toch een passende ontwikkelaar is gevonden.

Appartementen

Het zijn prachtige ontwikkelingen voor allebei de kernen, glunderde wethouder Ad Coppens. Hij noemt het expres kernen, want ook al is Borgvliet inmiddels een wijk, het dorpsgevoel blijft er heersen. En daar is het Hoofdkwartier een belangrijk onderdeel van. In het pand komen zeven appartementen. In de Lepelaar in Lepelstraat komen twee woningen die grondgebonden zijn, en vijf appartementen. Daarmee wordt zowel jong als oud in beide kernen bediend. Of de woningen in de verhuur of verkoop gaan, is nog niet zeker. Lees verderop in deze Bode meer over het project.[l]