Bergs autobedrijf krijgt warme douche van Radar

BERGEN OP ZOOM - Een Bergse moeder maakte begin deze maand een angstaanjagend moment mee. Haar auto viel in het slot, met haar sleutels er nog in én haar baby op de achterbank. Autobedrijf van Oorschot schoot haar onmiddellijk te hulp en redde het kindje spoedig uit de auto. En voor die geweldige actie, kreeg het bedrijf maandag een warme douche in televisieprogramma Radar. Stefan van Oorschot is apetrots: 'Het is natuurlijk heel erg leuk om mee te maken."

DOOR HANNEKE MARCELIS

Stefan van Oorschot kan zich het moment nog goed herinneren. "We kregen een telefoontje binnen dat er een auto in het slot was gevallen. In eerste instantie zeiden we dat we niet onmiddellijk konden komen, maar toen vertelde die moeder dat haar baby er nog in zat!". Stefan twijfelde geen moment, en stuurde er onmiddellijk monteur naartoe. Die kreeg de auto binnen een mum van tijd open. Tot grote blijdschap van de moeder uiteraard.

'De auto viel in
het slot, met de baby
er nog in'

Later die middag kwam de moeder langs het bedrijf om te betalen voor de service, maar daar wilde Stefan niets van weten. "Joh, zoiets is toch gewoon een soort burgerplicht? Iemand in nood moet je helpen. Zoveel moeite was het niet geweest, dus natuurlijk hoefde die mevrouw niets te betalen", vertelt Stefan, die zijn actie duidelijk de normaalste zaak van de wereld vindt. "Ze gaf toen al aan dat ze die service geweldig vond, en iets terug wilde doen. Heel aardig natuurlijk, maar ik vond het helemaal niet zo nodig."

Telefoontje

Eind februari werd het bedrijf ineens gebeld door Radar. Dat zag Van Oorschot niet aankomen. "Ik was eigenlijk een beetje bang dat we iets fout hadden gedaan. Meestal is Radar natuurlijk best negatief, aangezien het problemen aankaart", legt Stefan uit. "Maar toen ze zeiden dat het een warme douche was, waren we wel erg vereerd. De douche is heel positief, dus zoiets is natuurlijk leuk."

Vorige week maandag kwam de cameraploeg van Radar langs voor opnames, zowel bij de vrouw thuis als bij het autobedrijf. De monteur moest daarvoor onder andere mee naar het huis van de vrouw, om de situatie na te maken voor televisie. Ook werden er opnames gemaakt in het bedrijf zelf, war de vrouw langs kwam om te betalen. Afgelopen maandag mochten de ondernemers naar de studio om de warme douche in ontvangst te nemen. "Dat was natuurlijk heel erg leuk om mee te maken", aldus de trotse eigenaar van het bedrijf.


Warme douche

De warme douche is een vast onderdeel van consumentenprogramma Radar. Er wordt dan een bedrijf of ondernemer in het zonnetje gezet die bijzondere goede service heeft verleend. Dit gebeurt altijd aan het einde van de aflevering.[l]