Nationaal tafeltennissucces Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Op een winterse 3 maart werd in Zwolle de landelijke afdelingskampioenschappen jeugd gehouden. Namens tafeltennisvereniging Het Markiezaat deed William Mastenbroek mee.

William werd bijgestaan door zijn coach Marvin Sluijter. Hij speelde tegen andere spelers uit de 2e klasse (en enkele spelers uit de 1e klasse) van de landelijke afdelingen.

1e ronde

De eerste partij van de dag werd zonder al te veel moeite ruim gewonnen met 3-0. De tegenstander kwam niet in de wedstrijd en was vooral tegen zichzelf aan het spelen. Dit strafte William direct af.

De tweede wedstrijd werd zwak begonnen. Bij een 5-0 achterstand herpakte William zich en won hij toch de eerste game.
De tweede game ging naar de tegenstander omdat William op de sterke forehand van zijn opponent bleef spelen. De twee games daarna en dus ook de eindzege gingen naar William.

De derde partij was een spannende. Na drie games stond William met 2-1 achter. Voornamelijk omdat hij geen vat kon krijgen op de backspin van de tegenstander. De vierde set ging nipt naar William, waardoor in een beslissende vijfde set de winst uitgevochten moest worden. William won deze game waardoor hij na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen was.

De vierde en vijfde partij werden beiden vrij makkelijk gewonnen, waarna de zesde wedstrijd weer een enorme thriller was. Na een 2-0 voorsprong in games, wist de tegenstander weer terug te komen tot een gelijke stand. Uiteindelijk won William gelukkig de wedstrijd door met 14-12 de laatste game te winnen.

De laatste partij in de eerste ronde was zwaar. Nog enigszins vermoeid van de vorige wedstrijd kwam William als snel met 2-0 achter. Gelukkig wist hij zich te herpakken en gingen de drie daaropvolgende games met ruime cijfers naar de speler van het Markiezaat. William ging dus ongeslagen de kwartfinales in.

Kwartfinale

De spanning was om te snijden. Tijdens de wedstrijd was er niet te bepalen wie er beter was. Na drie games stond het 2-1 in het voordeel van William. In de vierde set begon William vooral tegen zichzelf te spelen waardoor hij nipt verloor. De beslissende vijfde game ging met 16-14 naar William.

Halve finale

Na drie wedstrijden met vijf games was William lichtelijk vermoeid. Ook deze halve finale werd een wedstrijd met het maximaal aantal games. Bij de wissel in de vijfde game, stond William met 5-3 achter. Deze achterstand kwam hij niet meer te boven, waardoor hij uiteindelijk strandde in de halve finale.

William is dus heel knap derde geworden van Nederland in zijn klasse. Een uitslag waar hij ook volgens zijn coach Marvin tevreden over mag zijn en met een goed gevoel op terug mag kijken. [l]