Patrick Helmons en medewerkster in het hart van het bureau. FOTO JAN DIRK  HUIJSER
Patrick Helmons en medewerkster in het hart van het bureau. FOTO JAN DIRK HUIJSER Foto: Jan Dirk Huijser

Helmons F & C naar nieuwe stek

BERGEN op ZOOM – Helmons Finance & Consultancy viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Begonnen als éénmanszaak in Lepelstraat moest al snel een ruimere kantoorruimte aan de Burgemeester Stulemeijerlaan betrokken worden om vervolgens per 15 februari 2018 intrek te nemen in een karakteristiek pand aan de Antwerpsestraat 7 te Bergen op Zoom. De reden van de verhuizing is logisch, de vorige ruimte werd gehuurd, de huidig locatie betreft een gekocht pand. "En net iets dichter in het centrum", lacht Patrick Helmons, "ik loop in de lunchpauze graag even een rondje door de binnenstad".

DOOR JAN DIRK HUIJSER

Helmons Finance & Consultancy is een administratie- en belastingadvieskantoor die zich voornamelijk richt op het midden- en kleinbedrijf, de zelfstandigen zonder personeel en particulieren. Naast administratie, tussentijdse cijfers en jaarrekeningen verzorgt Helmons F & C ook de fiscale administratie voor deze doelgroepen. "Door alle administratie uit handen te geven, kan een ondernemer doen waar hij of zij goed in is, namelijk ondernemen", stelt Patrick. Als bijzondere toevoeging op het uitgebreide dienstenpakket wordt door Helmons, indien noodzakelijk en gewenst 'interim management' verzorgd. Dit laatste met name in gevallen van overmacht door bijvoorbeeld langdurige ziekte van een medewerker. De continuïteit van een onderneming wordt hierdoor gewaarborgd.

Kleinschalig maar toch landelijk
Helmons Finance & Consultancy is, evenals de meeste klanten, een kleinschalig adviesbureau met in totaal 4 medewerkers. "Door die kleinschaligheid is het mogelijk gunstige tarieven aan te bieden", stelt Patrick, "en vooraf gemaakte prijsafspraken worden altijd nagekomen". Patrick vervolgt: "ik heb een hekel aan het zogenaamde 'minuutjes schrijven' waardoor rekeningen alsnog hoger uitvallen". Deze naar de klant toe positieve houding heeft er toe geleid dat het klantenbestand door het hele land verspreid is. Tegenwoordig is de factor 'reistijd' niet meer zo bepalend als vroeger, immers we leven in een digitale wereld waardoor alles via de computer verwerkt wordt. Alles? "Nee, zeker niet", verzekert hij, "goede adviezen kunnen alleen gegeven worden als er een goed contact is met de klant". Patrick geeft aan "oog in oog" contact met zijn klanten belangrijk te vinden, zeker in een digitale wereld waar de werkvloer verkilt. "Mijn klanten zijn mijn ambassadeurs", weet hij, "wij onderscheiden ons in een persoonlijke benadering van clienten en een hoge graad van service, ook buiten kantooruren".

Toekomst
Helmons F & C wil zich in nabije toekomst allereerst richten op handhaving van de huidige status quo. De kernpunten van het kantoor zijn gedrevenheid, betrouwbaar, snel en vakkundig. "We willen de ondernemers nog beter van dienst zijn en de service kunnen blijven garanderen", aldus Patrick, "dan moet er wel een zeker evenwicht zijn". Alhoewel enige groei niet uit de weg wordt gegaan, is er zeker geen expansiedrift bij Helmons Finance & Consultancy. Patrick geeft het als volgt weer: "Groter worden is geen noodzaak, bekwaam en ter zake kundig blijven wel". [l]