Piet Beijaerts en dochter Anne Beijaerts. FOTO HANS DE BOT
Piet Beijaerts en dochter Anne Beijaerts. FOTO HANS DE BOT Foto: Hans de Bot

Inlegzolen op maat voor kinderen en volwassenen

LEPELSTRAAT– Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat, gevestigd op Slotweg 10 in Lepelstraat, is een gespecialiseerde praktijk voor podologie op basis van fysiotherapie. De podologen en tevens ondernemers Piet Beijaerts en dochter Anne Beijaerts nemen voor elke klant ruim de tijd en streven naar perfectie, resultaat en tevredenheid. In samenwerking met de klant wordt na een uitgebreid gesprek en voet-, loop- en bewegingsanalyse een passend advies gegeven om lichamelijke klachten te beïnvloeden. Dit kan vaak middels een juiste, op maat gemaakte, loop of balanscorrectie in de vorm van een corrigerende en dempende voetzool.


DOOR HANS DE BOT

Piet Beijaerts (62 jaar) is 22 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Vanaf 2002 is hij begonnen als sportpodoloog in sportshop 't Patronaat bij Toon Hoetelmans op de Welberg. In de sportzaak was een afdeling sportpodologie, waar voornamelijk sportzolen werden aangemeten en gemaakt. De sportwinkel verdween en Piet heeft zelfstandig een doorstart gemaakt. De vele klanten zijn met Piet Beijaerts meegegaan en vanaf 2005 is Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat een succesvolle en drukke praktijk voor (Sport)podologie. Klanten komen niet alleen uit de regio maar ook van ver daarbuiten.
Een mens werkt met het lichaam, heeft een houding en maakt bewegingen en vanuit de voeten kan er veel gestuurd worden. De voeten vormen de basis van het lichaam. Een verkeerde (loop)houding kan tot allerlei klachten leiden; rug- en nekklachten, vermoeidheid, migraine, heup- of knieproblemen. Dit was de drive voor Piet Beijaerts om zich te specialiseren in de (Sport)podologie. Vanuit de voeten kan sturing gegeven worden aan het lichaam, zoals rug, nek, knieën en heupen, waardoor klachten te beïnvloeden zijn.

Uitdaging
Elke klant is een nieuwe uitdaging en ervaart op zijn of haar manier de klachten. Er wordt gekeken hoe de klant loopt en wat voor effect dit heeft op de rest van het lichaam. Vaak is door een kleine zoolcorrectie, b.v. wanneer er een beenlengte verschil is, de klant al geholpen. Vaak geeft een beenlengte verschil een grote spanning in het lichaam. Met een correctie van een paar millimeter is de balans vaak al beïnvloed waardoor het lichaam meer tot ontspanning komt.
Vanaf september 2017 is dochter Anne Beijaerts (34) mede eigenaar van Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat. Na een studie Medische Psychologie en daarna een vierjarige studie gevolgd te hebben is zij afgestudeerd en gediplomeerd Registerpodoloog en werkt ze mee in de praktijk. Anne is gespecialiseerd in de ADL (Algemeen-Dagelijks-Leven). In de praktijk worden zowel sport, als ADL zolen vervaardigd.
"Ik heb alles binnen handbereik en ik stap op een rijdende trein. Ik beheer nu mijn eigen agenda en bij hulp of vragen kan ik altijd terecht bij mijn vader. Het is fijn om te mogen en te kunnen werken met mijn vader die enorm veel ervaring heeft. Het hulp of advieslijntje naar hem is zeer kort. Ik bereid mij voor om de praktijk over te nemen in de toekomst. Mijn vader is erg trots dat zijn levenswerk voortgezet gaat worden en zal mij hier volledig in helpen en steunen".
De praktijkruimte blijft voorlopig even groot maar de openstelling wordt verruimd. Ook in de avonden, dinsdag en donderdag, en op zaterdagochtend is de praktijk geopend. Afhankelijk van het pakket en de aanvullende verzekering van de klant, worden het consult en de steunzolen vergoed door de zorgverzekeraars. [l]