NK Metselen
NK Metselen KNB

Voorronde NK Metselen doet Bergen op Zoom aan

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 22 maart start in Bergen op Zoom de zevende voorronde van het NK Metselen 2018. Tijdens een tweedaags metselevenement bij Bouwmensen Zuid-West in Bergen op Zoom maken VMBO-metselleerlingen kans op eeuwige roem door een plaats in de landelijke finale te winnen. Deze landelijke finale is half april in het Friese Leeuwarden.

Het landelijke kampioenschap is een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. Doel is het metselvak te promoten en de instroom van jongeren naar het metselonderwijs te bevorderen. De vakwedstrijd telt acht regionale voorronden en een meerdaagse landelijke finale.

Bouwmensen Zuid-West in Bergen op Zoom
De voorronde bij Bouwmensen Zuid-West in Bergen op Zoom (Nobellaan 27) start donderdag 22 maart om 09.30 uur tot 16.00 uur. De tweede wedstrijddag op vrijdag 23 maart start om 08.30 en eindigt met een prijsuitreiking om 16.00 uur. De winnaar plaatst zich automatisch voor de finale.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een bezoek te brengen aan de voorronde en de deelnemers de tweede dag aan het werk te zien en aan te moedigen.

12 finalisten naar Culturele Hoofdstad 2018
Tijdens acht regionale voorronden dit voorjaar, kwalificeren de 12 beste deelnemers zich voor de landelijke finale. Dat is een driedaags metselevenement dat dit keer in Leeuwarden plaats vindt. Van 11 t/m 13 april wordt daar gestreden om eeuwige roem door het metselen van een aantal toegangspoorten tot het park. Een gouden toekomst als metselaar lijkt verzekerd met het winnen van de felbegeerde trofee: de ‘Zilveren Troffel’. De winnaar ontvangt deze wisselbeker uit handen van de burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone.
Niet zonder reden is de finale van deze 66e editie van het NK Metselen in Leeuwarden. Dat in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is. En wat is mooier dan Europeanen onze bouwkunst met baksteen te tonen!

Goed vakonderwijs
Met het organiseren van landelijke vakwedstrijden voor jonge metselaars, promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) al sinds 1953 ononderbroken het metselonderwijs. Het wil daarmee de instroom van jonge metseltalenten bevorderen en goed vakonderwijs stimuleren. Dat blijft van groot belang, zeker op een moment dat de bouw voor een grote maatschappelijke opgave staat en een tekort aan vakkrachten, waaronder metselaars, dreigt.

Meer informatie en bezoek
Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl. Bezoekers aan de metselwedstrijden zijn van harte welkom. [l]