Werkgroep 30 aan het begin van de flyer - actie.
Werkgroep 30 aan het begin van de flyer - actie. werkgroep 30

Werkgroep 30 'vraagt' begrip voor een knip

BERGEN OP ZOOM - Vorige week zaterdag hebben mensen van Werkgroep 30 een flyer - actie gehouden, op de Parallelweg en de aangrenzende straten. Gewapend tegen de kou trokken zij ten strijde om de ruim 350 exemplaren rond te brengen.

Om meer draagvlak voor een voorgestelde aanpassing te krijgen, is het grootste deel van de buurt geïnformeerd. We moeten immers zoveel mogelijk rekening houden met de bewoners in deze wijk want, mensen moeten zich hier wel in kunnen herkennen, aldus mede – initiatiefnemer van der Starre. Het gaat om een gestuurde verkeersstroom met als doel, om het hard rijden in dit 30 km woongebied en het daarbij horende doorgaande karakter, van deze weg te ontmoedigen.

Tellingen

Het uitvoeren van verschillende lasergun controles in het afgelopen jaar en tellingen van passerende voertuigen, heeft inzicht gegeven over het gedrag van de automobilist welke onhoudbaar is voor de toekomst. Volgens Nuijten zijn de neveneffecten welke dit met zich meebrengt, zoals de gevaarlijke verkeerssituaties, het regelmatig beschadigen van geparkeerde auto’s, rijden over delen van het brede fietspad, de verhoogde fijnstofafdruk voor een woonzone, maar is ook de toename van geluidhinder niet langer acceptabel.
Een hele lijst met gedragingen die anders kan.

Limiet bereikt

Voor de weg, welke al genoeg heeft te verduren door het steeds zwaardere EN gevaarlijke treinverkeer, is de limiet daarom bereikt. Vooral daarom is het noodzakelijk om de combinatie met het wegverkeer aan te passen. Verkeer en het gedrag daarbij is door de jaren heen sterk veranderd, waaraan deze sobere 30 zone onvoldoende weerbaarheid kan blijven geven. Een 30 km woongebied heeft doorgaans niet te maken met deze inrichting, en het is daarom wenselijk om ook buiten de bestaande kaders van regelgeving te kijken.

Advies

Uit de eerdere wijkschouw in december 2017, welke op verzoek van de Werkgroep is verricht door Veilig Verkeer Nederland, is een advies voortgekomen, waarvan de Gemeente ook op de hoogte is gesteld. Na aanleiding hiervan zal de voorgestelde knip -of onderbreking verder uitgewerkt worden, en zal mede aan de hand van de reacties van de mensen, welke voortkomen uit deze flyer – actie worden toegepast in een voorstel.
Dit zal in een later gesprek aangeboden worden aan de Gemeente.
Mensen kunnen nog steeds reageren op deze flyer – actie via de website: www.werkgroep30bergenopzoom.jimdo.com of mail direct naar werkgroep30boz@gmail.com. [l]

werkgroep 30 aan het begin van de flyer - actie