Afbeelding
Foto: Lezersfoto

Supporters van schoon steken handen uit de mouwen

BERGEN OP ZOOM - Zaterdagochtend 24 maart werd een goede traditie van de Zoombewoners in ere gehouden. Gezamenlijk de noordzijde van de Zoom alsmede de Zoomdam op deze ochtend te ontdoen van al het zwerfvuil.

Familie Van Elshout heeft met groot plezier het stokje overgenomen van familie Van Broekhoven, die bovenstaande traditie enkele jaren geleden had opgezet. Om nog meer bekendheid te geven aan dit goede doel werd een flyer verspreid onder buurtgenoten om vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. Degenen die het leuk zouden vinden werden om 9.00 uur welkom geheten onder het genot van een kop koffie en thee om vervolgens opgewarmd met elkaar aan de slag te gaan. Ook het Natuurpodium draagt haar steentje bij door het leveren van handschoenen, veiligheidshesjes en plastic zakken. Alles voorzien van de tekst “Supporter van Schoon”.

Die ochtend werd duidelijk dat heel veel buurtbewoners graag de mooie natuur schoon willen maken. Wat een spectaculaire opkomst! 24 Personen waaronder ook 7 kinderen, in een opperbest humeur, kwamen op de actie af. Met z’n allen 1,5 uur struinen door de bermen en langs de rivier was goed voor 48 zakken zwerfvuil! En omdat de opkomst dit jaar enorm hoog was, kon een groot deel van de Zuidzijde Zoom ook onder handen worden genomen. Een resultaat én een gevoel om mega trots op te zijn als buurtbewoners!

Volgend jaar zullen de flyers ook de bewoners van de Noordzijde Zoom na de brug bij het Roncalli bereiken alsmede de bewoners aan de Zuidzijde Zoom. De Bergen op Schoondag voor 2019 staat gepland op de 3e zaterdag van maart. Scholengemeenschap ’t Rijks is vorige week al begonnen met een eco clubje onder leiding van een biologiedocent om het zwerfvuil aan de Zoomdam te verwijderen. Aanstaande vrijdag gaan twee brugklassen van ’t Rijks aan de slag bij het Garnizoenspad.[l]