Team 1 in actie
Team 1 in actie Thomas Nipius

Tafeltennisvereniging Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - De Nederlandse muziekindustrie kent veel topartiesten. Maar slechts twee geweldenaren hebben klassiekers gemaakt zoals “Ik heb een toeter op mijn waterscooter” of “Schatje mag ik je foto”. Het zijn de Mozart en Chopin van de 21e eeuw. Ton en Gerard Koopmans, oftewel de Gebroeders Ko. Geboren en werkzaam in Geertruidenberg, daar waar Markiezaat 1 het vrijdag 23 maart opnam tegen Smash 1.

Enigszins overdonderd door de automatisch openslaande deuren kwamen onze helden aan in de kantine van Cultureel Centrum De Schattelijn. Kopman Peter Stolk besloot de avond te beginnen met een goudgele pretcilinder. Thomas Nipius kon niet achterblijven, waarop ook Danny Bogers overstag ging met zijn befaamde uitspraak “Ik kan niet boos blijven”. Navraag bij barvrouw Riet leverde team 1 al de eerste strategische informatie op. De prijs voor een pilsje was namelijk slechts €1,50. Prijzen die deden terugdenken aan vervlogen tijden. De tijd dat je voor twee kwartjes een volle snoepzak kon kopen en voor dertig gulden je weekboodschappen kon doen bij de SRV-wagen.

Nog ietwat sentimenteel begon Thomas zijn eerste wedstrijd tegen Ralph Kouwenhoven. Ondanks een sterke tweede game, ging de wedstrijd naar de tegenstander. Danny en Peter wisten de achterstand om te buigen door hun eerste enkelpartijen te winnen tegen respectievelijk Rowald van Gils en Samir Nejjar. Het spel tijdens de dubbel was grillig. Schitterende rally’s werden afgewisseld met onnodige missers. Dit punt ging dan ook naar Smash. Met een tussenstand van 2-2 werden de overige zes enkelwedstrijden gelijk verdeeld tussen beide teams. De 5-5 eindstand was terecht te noemen en reden genoeg om de nacht in te luiden met een veelvoud aan gele genotskokers.

Senioren
Smash 1-Markiezaat 1: 5-5
Back Hands 4-Markiezaat 2: 8-2
Tanaka 4-Markiezaat 3: 3-7
Tanaka 5-Markiezaat 5: 7-3
Tanaka 7-Markiezaat 6: 5-5

Jeugd
TIOS '51 3-Markiezaat 1: 6-4
Waalwijk 2-Markiezaat 2: 0-5

Interesse
Kom eens langs op dinsdagavond vanaf 19:00 uur of kijk op ttvhetmarkiezaat.nl [l]

Team 1 in actie