Arnold van Dongen FOTO SENA GITAAR DAG
Arnold van Dongen FOTO SENA GITAAR DAG Foto: Sena Gitaar Dag

Topgitaristen in het Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - Jan Akkerman, Adriaan Vandenberg, Arnold van Dongen en Stochelo Rosenberg. Het zijn slechts een paar van de indrukwekkende topgitaristen die op 8 april schitteren in het Markiezenhof tijdens de Sena Performers Gitaar Dag.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Gitaarliefhebbers kunnen zondagmiddag 8 april hun hart ophalen in het Markiezenhof. Vele topgitaristen brengen die dag een bezoek aan Bergen op Zoom om optredens te geven en workshops te verzorgen. Jack Pisters, voorzitter van de Sena European Guitar Award is trots op het programma van deze eerste editie. "Deze Gitaar Dag is een unieke dag met concerten, Vraag en Antwoordsessies en workshops door topgitaristen uit heel Nederland! Een must voor alle aspirant gitaar helden en collega's!"

Markiezenhof

Tijdens de Sena Performers Gitaar Dag krijgt de de crème de la crème op het gebied van gitaarmuziek in Nederland alle ruimte om zichzelf te presenteren. Volgens organisator Jean-Paul Heck was dat ook de inzet. ,,Het is ons gelukt om vier generaties gitaristen naar Bergen op Zoom te halen die in hun genre tot de absolute nationale- en ook wereldtop behoren. Daarnaast is de locatie voor dit event fantastisch. Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is één van de mooiste stadspaleizen van Europa en een perfecte plek om de schoonheid van de gitaar te benadrukken."

Deelnemers

De insteek van het evenement is breed: er komt zowel akoestische als elektrische gitaar aan bod. Met Jan Akkerman heeft de organisatie één van de belangrijkste pioniers en een voorbeeld voor vele gitaristen binnengehaald. En voor wie weinig gitaristen kent, zal Arnold van Dongen tot de verbeelding spreken: hij is namelijk vaste gitarist van Ilse DeLange en Marco Borsato.

Naast alle optredens en workshops krijgen gitaarliefhebbers tijdens de dag ook nog de kans om hun kennis te testen. In samenwerking met Gebouw-T is een speciale gitaarquiz gemaakt door het bekende team van Quiz'M, professionele quizmasters die door heel Nederland speciale popquizzen organiseren.

Award

De Gitaar Dag gaat vooraf aan de Sena Performers European Guitar Award die op donderdag 12
april zal plaatsvinden in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Deze zal worden uitgereikt aan de
Amerikaanse topgitarist Joe Satriani die daarmee Joe Bonamassa, de winnaar van vorig jaar opvolgt.
Een dag eerder staat Jan Akkerman's Sena Performers Guitar Night in dezelfde locatie op het
programma.

Ga voor meer informatie over het programma naar www.gebouw-t.nl. Toegang tot de Gitaar Dag is gratis.[l]