Pastoraal hoekje

Een eeuw zingen voor de Heer

Lieve mensen,

Wat een mijlpaal mogen we als Lievevrouweparochie vieren op zondag 8 april.

Immers we vieren dat het kerkkoor Onze lieve Vrouw van Lourdes een eeuw jong is.

Dat is uniek te noemen. 100 jaar lang zingen mensen samen en stemmen hun stemmen op elkaar af om God lof te zingen.

Daarnaast zorgen ze dat vreugde en verdriet letterlijk een andere klank krijgt. Met muziek kun je zo goed gevoelens uiten en delen met elkaar. Niet voor niets zeggen we dat zingen twee maal bidden is.

Doorheen deze eeuw is het koor ook een hechte groep geweest en heeft met elkaar gedeeld wat er op persoonlijk levensbord te verwerken kwam.

Het overlijden van onze geliefde dirigent Wim Donders heeft ons allen diep geraakt. Zijn inbreng horen we toch op 8 april doordat we een aantal gezangen zingen, die hij heeft voorgesteld waaronder de schitterende Mass of Peace van Lloyd Webber en de hymne van Barmhartigheid, die Wim al vertaald had, voordat de officiƫle vertaling kwam. Hoe graag hadden we hem voor zijn eigen koor zien staan. Hij blijft vanuit de hemel altijd met ons en ons koor verbonden.

Dat geldt ook voor Chris van den Boom, onze organist, die ook vanwege zijn gezondheid moest stoppen. Ook hem zijn we heel dankbaar voor alles wat hij voor ons kerkkoor heeft gedaan.

Hans Dogge is zijn opvolger en daar zijn we erg blij mee. Ook Wim was dat en Chris is dat.

Als een koor ondanks deze ingrijpende gebeurtenissen elkaar weet te dragen op deze manier dan ben ik enorm trots en dankbaar en daarom danken we als parochie en de Lourdeskerk in het bijzonder op de zondag van Barmhartigheid oprecht God voor ons eeuwling: het kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

Van harte hoop ik dat veel parochianen naar deze jubileumviering komen om het met jullie te vieren.

Van harte gefeliciteerd

Pastoor Paul Verbeek [l]