Hofconcert in het Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - Het ensemble Donne della Musica, bestaande uit Iris de Koomen, sopraan, de alt Annette Stallinga, op de luit en theorbe begeleid door Margriet Verzijl, presenteren het programma O Primavera! Net als bij het concert in 2017 zal het ensemble versterking krijgen van de viola da gambaspeler Marco de Souza.

Het wordt weer een bevlogen programma met duetten, solo aria’s en instrumentale solo’s met theorbe, luit en gamba. O Primavera, de titelsong, is een prachtige aria van Luzzasco Luzzaschi en ook Claudio Monteverdi heeft zich laten inspireren door de lente. Graag willen we deze lentemorgen met u vieren met tijdgenoten van Luzzaschi en Monteverdi, zoals Mazzocchi en Strozzi en voegen daar graag hun Engelse collega’s toe: John Dowland en Henry Purcell. Muziek van deze componisten klonk al eind 16e en begin 17e eeuw aan de Europese vorstelijke en grafelijke hoven. De schitterende ambiance van onze Hofzaal draagt eraan bij om de feestelijke sfeer uit die tijd op te roepen.
Het concert vindt plaats op zondag 15 april om 11.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in voorverkoop via de website van Theater de Maagd en het Markiezenhof. Op de ochtend van het concert zijn er ook kaarten verkrijgbaar aan de balie van het Markiezenhof. [l]