Het KleinOrkest van Harmonie Kolping's Zonen bruist van enthousiasme met zoveel jonge muzikanten.
Het KleinOrkest van Harmonie Kolping's Zonen bruist van enthousiasme met zoveel jonge muzikanten. HKZ

KleinOrkest van Harmonie Kolping's Zonen geeft concert met internationale allure

BERGEN OP ZOOM - Het KleinOrkest van Harmonie Kolping’s Zonen, ook bekend als de Sjefkes, speelt niet alleen onder de vleugels van het GrootOrkest. Zij presenteert zich ook met een eigen concertprogramma. Voor het concert op 15 april nam een orkest van over de grens zelfs met hen contact op.

Het JeugdMuziekAtelier Pro Musica is de jeugdafdeling van Harmonie Ensemble Kreato uit Halle vlakbij Brussel. Deze twee jonge orkesten met enthousiaste muzikanten laten zich deze middag van hun beste kant horen. Met elk hun eigen repertoire, maar zij gaan de uitdaging ook aan, om samen een muziekstuk te spelen! Het concert begint om 14.00 uur, toegang is gratis.
Het KleinOrkest van de Sjefkes telt inmiddels 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de muzikanten het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. Dat is aan dirigente Ankie Loos wel toevertrouwd. “Het is een heerlijk orkest met enthousiaste tieners. De saamhorigheid tussen de jonge muzikanten is bijzonder”, zo vertelt zij trots. En in België is dat al niet anders. Bij Promusica kunnen kinderen vanaf 7 jaar aansluiten. Opvallend is hun aanpak om concertjes voor en door kinderen te laten organiseren. “De muzikale kriebels werden zelfs zo groot, dat wij besloten om samen een internationale concertreis te gaan maken.”, aldus voorzitter Hans Gijssens van Pro Musica. Zij spelen niet alleen bij ons in Bergen op Zoom. In dit weekend zijn zij ook te gast bij Harmonie Hubertus in Almere.
Iedereen is van harte welkom in De Blokstallen, gratis entree. Kom vanaf 14.00 uur genieten van al deze jonge muzikanten. [l]

Het KleinOrkest van Harmonie Kolping