Wethouder Yvonne Kammeijer las de kinderen voor FOTO HANNEKE MARCELIS
Wethouder Yvonne Kammeijer las de kinderen voor FOTO HANNEKE MARCELIS Foto: Hanneke Marcelis

Peuters krijgen prentenboek cadeau

BERGEN OP ZOOM - De peuters van kinderdagverblijf Mamaloe genoten vrijdagochtend met volle teugen van het boek 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. Wethouder Yvonne Kammeijer las hen voor als aftrap van de actie 'Geef een prentenboek cadeau'.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Heel het kinderdagverblijf in basisschool de Aanloop was vrijdagochtend versierd voor het bijzondere voorleesmomentje. Met vlaggetjes en posters van Hazeltje, hoofdpersoon uit het prentenboek, en rode ballonnen in de vorm van hartjes was het lokaal perfect aangekleed voor het verhaaltje 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. Wethouder Kammeijer wist de aandacht van de twaalf peuters met gemak vast te houden terwijl ze voorlas uit het prentenboek over haas Hazeltje en zijn vader. Wanneer vader zijn handen zo hoog mogelijk hield om aan te geven hoeveel hij van Hazeltje houdt, deden de peuters met veel plezier mee.

Prentenboek

Toen het verhaaltje, tot teleurstelling van de peuters, uit was, had wethouder Kammeijer nog een mooi cadeautje voor de kinderen. Ze kregen het boekje namelijk allemaal mee naar huis. Net zoals 3300 andere peuters en kleuters uit de gemeente. "We willen als gemeente Bergen op Zoom voorlezen graag stimuleren, dat doen we deze week door ons aan te sluiten bij de actie Geef een Prentenboek Cadeau", legt wethouder Kammeijer uit. Het doel van de actie is om ouders, opa's en oma's te stimuleren zoveel mogelijk voor te lezen aan hun (klein)kinderen. "Voorlezen is gewoon enorm belangrijk. Ik ben blij dat we daar als gemeente aan bij kunnen dragen."

Bij kinderdagverblijf Mamaloe is dat in ieder geval zeker gelukt. Op de vraag van de wethouder of alle kinderen hun mama's en papa's het boekje vanavond nóg een keer gaan laten voorlezen, antwoorden ze volmondig ja. [l]

Actie

Het initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro! Het prentenboek van 2018 is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram.