GBWP, VVD, CDA en GroenLinks vormen brede coalitie

BERGEN OP ZOOM - Het informatieproces rondom de vorming van een nieuwe coalitie is afgerond. Vrijdag presenteerde informateur Ad Verbogt zijn duidelijk conclusie: GBWP, VVD, CDA en GroenLinks moeten de nieuwe coalitie gaan vormen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

"Zo ontstaat een brede coalitie om de gemeente de komende vier jaar mee te besturen. Tevens is dit één van de twee opties die door veel verschillende partijen is genoemd als meest gewenste coalitie", vertelt Verbogt. Wethouder en GBWP-voorman Arjan van der Weegen is tevreden met de uitkomst. "Met deze aanbeveling zijn het drie winnaars en een stabiele partij die de coalitie vormen. Daarmee doet deze samenwerking eer aan de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen."

De verkennende gesprekken met de politieke partijen zijn op gang gebracht op initiatief van GBWP. Deze partij werd met 9 zetels de grootste bij de gemeenteraadsverkiezingen. Als deze vier partijen gaan samenwerken ontstaat een ruime meerderheid van 20 van de 33 zetels in de raad.

Auvergnepolder

Met de nieuwe coalitie ligt de ontwikkeling van de Auvergnepolder definitief stil de komende vier jaar. Dat was een eis van de GBWP. Dat terwijl de VVD groot voorstander is van de ontwikkeling van de polder. De partijen gaan samen kijken naar de mogelijkheden om een andere locatie te vinden voor de ontwikkeling van bedrijvigheid.[l]