Foto D
Foto D Foto:

Kies uit de vijf beste foto's uit de fotowedstrijd

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen maanden kon iedereen foto's insturen over Gageldonk-West. In totaal ontving de organisatie bijna zestig foto's. Lezers van de Bergen op Zoomse Bode kunnen nu de beste foto uitkiezen op wijmakendewijk.nl of facebook.com/wijmakendewijkgageldonkwest/. Stemmen kan tot 20 april 2018. Bekendmaking van de winnaar en onthulling van de winnende foto vindt plaats op woensdag 9 mei.


Alle deelnemers konden fotograferen wat zij interessant vonden. Extra 'punten' waren te verdienen als (een van de) volgende thema's in de foto's werd verwerkt: groeien, ondernemen of bereikbaar. En dat mag in de breedste zin van het woord.


Jury
De jury bestaat uit Cees Meijer en Merijn Sitsen. Cees Meijer is bekend als directeur van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom. Het Cultuurbedrijf bestaat uit het Centrum voor de Kunsten, theater De Maagd, Markiezenhof en Gevangenpoort. Merijn Sitsen is bekend als professioneel fotograaf en helemaal thuis in portret-, bruids- en bedrijfsfotografie. Merijn maakt ook als fotojournalist reportages voor de Bergen op Zoomse Bode.

Prijzen

De winnende foto's worden gepubliceerd in de Bergen op Zoomse Bode. De allerbeste foto wordt ook tot mega-formaat vergroot om een etalage van de winkels aan de Kastanjelaan te sieren. De winnaar ontvangt ook zelf de foto afgedrukt op alu-dibond. Een materiaal dat foto's ook op plaatsen met weinig licht goed tot zijn recht laat komen. En er is 5x kans op een Fuji Instax Mini 9.[l]

Juryrapport

A: Jury: deze foto heeft een prettige compositie. Het contrast tussen nieuw en oud vinden we leuk verbeeld. Er spreekt trots uit deze foto.

B: Jury: deze foto heeft een strak lijnenspel en vertelt het verhaal van vernieuwing van Gageldonk-West.

C: Jury: ook deze foto heeft een interessant lijnenspel. Mooie poging ook om ondernemerschap in beeld te brengen. Kunst in de wijk = leven in de wijk.

D: Jury: deze foto is creatief en vertelt in 1 beeld het verhaal van diversiteit van Gageldonk-West. De foto is speels, dynamisch en contrastrijk.

E: Jury: bij deze foto is het thema 'groeien' leuk in beeld gebracht. Letterlijk met de bomen op de voorgrond en figuurlijk met de nieuwbouw op de achtergrond.

Foto A
Foto E
Foto B
Foto C