Zaterdag werd na afloop van het evenement een cheque overhandigd aan vrijwilligers van Wensambulance Brabant.
Zaterdag werd na afloop van het evenement een cheque overhandigd aan vrijwilligers van Wensambulance Brabant. Organisatie

Vriendentrio haalt mooie opbrengst voor Wensambulance op

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van Bike&Run Bergen op Zoom is erin weten te slagen om ruim 1300 euro op te halen voor Wensambulance Brabant, een vrijwilligersorganisatie welke zich inzet voor de laatste wensen van mensen in de laatste levensfase. Afgelopen zaterdag werd het evenement voor het tweede jaar op rij gehouden nabij Brasserie de Berk.



Drie vrienden, Sjoerd, Hermen en Marco, hadden vorig jaar de handen bijeen geslagen om een sportief evenement neer te zetten voor het goede doel. Bike&Run is een relatief uniek concept. Twee mensen vormen een duo waarbij beide kunnen functioneren als loper en als fietser. Ze wisselen elkaar af totdat men de finish bereikt.
Zo’n 65 mensen hadden zich vooraf ingeschreven voor het evenement. De Bergse vader en zoon Francois en Jan Julius van Dijke hadden zich al eerste aangemeld eerder dit jaar. Ook kregen ze het voor elkaar om als eerste over de finish te komen.
Met de zomerse temperaturen was het weer een extra component om rekening mee te houden. Deelnemers kwamen dan ook flink bezweet terug van hun ronde door het bosgebied en de Brabantse polder.
Door samen te werken met verschillende sponsoren werd er een bedrag opgehaald van zo’n 1300 euro. De organisatie kijkt hier met een tevreden gevoel op terug. Wensambulance Brabant was aanwezig om een cheque in ontvangst te nemen, waarvan men verschillende laatste wensen uit kan voeren. [l]