Danny Bogers (1e) en Thomas Nipius (2e).
Danny Bogers (1e) en Thomas Nipius (2e). Marvin Sluijter

Open Bergsche Kampioenschappen Tafeltennis

BERGEN OP ZOOM - De Open Bergsche Kampioenschappen zijn al jaren een begrip in de Nederlandse tafeltenniswereld. Een dag vol strijd en passie waarbij uiteindelijk één deelnemer zich de koning of koningin van de Bergse tafeltenniswereld mag noemen. Zondag 25 maart trokken tientallen tafeltennissers ten strijde om deze eervolle titel te bemachtigen!

Niet alleen spelers van Het Markiezaat deden mee. Ook tafeltennissers van andere verenigingen gaven hun acte de présence. Aangevuld met een oud-lid was het deelnemersveld zeer breed te noemen. Alle spelers werden verdeeld over drie poules om te bepalen wie er in de A en B poule zouden spelen.
Er waren weinig verrassingen in de verdeling tussen de poules. In de B poule behaalde oud-lid Erik de Rooij echter knap de derde plaats! De verwachte finale tussen Boris Levin en Frans Reurling leverde helaas niet de spanning op waar het massaal aanwezige publiek op had gehoopt. Met een duidelijke 3-0 overwinning werd Boris winnaar van de B poule!
In de A poule wist Joost Verbogt te stunten door bijna van Thomas Nipius te winnen. Laatstgenoemde trok echter aan het langste eind en wist daardoor ongeslagen de finale te bereiken. Zijn teamgenoot Danny Bogers kwam ook zonder verliespartij in de finale, waardoor zeker stond dat de toekomstig Bergs kampioen iemand uit Markiezaat 1 zou zijn.
De finale was een aaneenschakeling van emotionele hoogte- en dieptepunten. Ook voor de vaste fans van team 1 was het lastig. Een keuze maken tussen de finalisten zou voelen als een keuze tussen twee van je eigen kinderen. Na een overtuigende eerst game van Thomas, kantelde de wedstrijd in snel tempo. Danny paste op slimme wijze zijn tactiek aan wat leidde tot een foutenfestival bij Thomas en de eindoverwinning voor Danny. Hij mag zich dan ook een jaar lang Bergs kampioen noemen![l]

Danny Bogers (1e) & Thomas Nipius (2e)