Kim, Eva en Claire.
Kim, Eva en Claire. L. Tienhoven

Regiofinales voor UdI

BERGEN OP ZOOM - In de diverse voorrondes hebben in totaal 7 turnsters van UdI zich geplaatst voor de Regiofinales. Dit betekent dat zij al tot de beste turnsters behoren van de regio. Op 2 wedstrijddagen mogen zij zich meten met geplaatste turnsters.

Vera Piessens, Divisie 6 Senior F, mocht het spits afbijten met het toestel brug. Dit is haar beste toestel en met een score van 10.550 behaalde ze het 2e resultaat. Op naar de balk, altijd wel een lastig toestel. Het ging goed, ook de pirouette en de sprongen serie. Toch even de concentratie kwijt en een val. Niet getreurd en naar het toestel Vloer. En dan weigert de muziek. Zeer vervelend, waardoor Vera haar oefening zónder muziek heeft moeten doen. En daar krijg je gewoon 1 hele punt extra aftrek voor! Hierdoor loopt de oefening niet zoals je hebt getraind en dan ook nog een val bij de salto voorover, weer een extra punt aftrek. Ze kreeg wel een groot applaus en met een score van 9,250 heeft ze het heel goed gedaan. Dan het laatste toestel, de sprong. Na wat aandringen van de trainster, heeft Vera zich heel goed herpakt en maakte een mooie overslag. En de tweede hoogste score op dit toestel 11.050. Over de 4 toestellen behaalde Vera als eindresultaat de 10e plaats. Een goede prestatie. Daarna kwamen de volgende 2 turnsters in actie, Eva van der Linden, Pupil 1 D2, en Claire Huisman, Divisie 5 Junior F. Eva ging heel goed van start op het toestel sprong, 2e score met 13.525 als gemiddelde. Snel met energie door naar de brug. Een hele nette gespannen oefening met een lang aangehouden hoekhang. De score van 11.500 viel wat tegen. Op de balk werden alle elementen en verplichte onderdelen netjes uitgevoerd, maar helaas wel een val. De concentratie was wat weg bij het toestel vloer, waardoor de sprongenserie geheel niet geteld werd. Dit wordt streng bestraft in de verplichte oefenstof en met 4 extra hele punten aftrek, lukte het Eva niet om een goede overallscore neer te zetten. Ze eindigde op de 28e plaats. Tegelijkertijd turnde Claire een zeer stabiele wedstrijd. Sprong een nette overslag en 10.250 als score. Op haar brug oefening was niets aan te merken en 10.050 als score. Deze flow goed vast gehouden bij de balk en de combinatie losse koprol-radslag, liep vlotjes, 9.250. En het laatste toestel vloer was met goede expressie, 11.200. Claire eindigde op een verdiende 16e plaats in een sterk deelnemersveld.

Avondronde
In de avondronde kwam Kim van der Wal nog in actie, Divisie 5 senior E. Kim is wat geblesseerd en heeft zich in gehouden bij een aantal onderdelen. Brug ging goed met de kippen en ze scoorde 9.500 op dit toestel. Ook de balk ging netjes en stabiel en met een score van 10.300 was ze zeker tevreden. Bij de vloer heeft ze wel de acrobatische series en sprongen uitgevoerd, maar wel ingehouden. Dan is een score van 10.800 goed beoordeeld. Bij het toestel sprong heeft Kim ook niet voluit kunnen springen, maar wel 2 identiek gewaardeerde sprongen laten zien, 10.600. Ze eindigde overall op een 15e plaats. Op de volgende regiofinale dag komen de andere geplaatste turnsters van UdI nog in actie. Deze keer geen medailles, maar het is een hele prestatie om in de Regiofinale te mogen uitkomen. Voor meer informatie over onze vereniging met o.a. foto’s en filmpjes van de wedstrijden kijk gerust op onze facebookpagina: www.facebook.com/TurnverenigingUdi of onze website: www.turnverenigingudi.nl[l]

Kim, Eva en Claire