Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live muziek.
Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live muziek. Foto:

HAPPY DAYS… HET 5-MEI EVENT VAN BERGEN OP ZOOM

Vier de vrijheid van nu, in de sfeer van toen!

BERGEN OP ZOOM - Happy Days 2018 is gelijk de officieuze opening van Vestingwerk 't Ravelijn te Bergen op Zoom. Kom dus onder het genot van een drankje en Canadese, Hollandse èn Bergse lekkernijen genieten van dit prachtige vestingwerk. Terwijl er bovendien van 13.00 tot 23.00 continue live muziek uit de jaren 40-50 en 60 gespeeld wordt.

Van koffie en thee tot koud biertje of wijntje en van zoete koek tot broodje kroket of frietje speciaal zelfs een bittergarnituur staat op de kaart voor u en uw gezin en vergeet op deze feestdag opa en oma niet lekker met het gezin mee te nemen. Er ligt een mooie dansvloer voor hen die een dansje willen wagen maar ook een springkussen en schminkster staat klaar voor de kids. Alle ruimtes ,dus ook de zolang voor het publiek verborgen gebleven kazematten, van dit prachtige nèt gerestaureerde rijksmonument zijn opengesteld!

Line up

- Bigband Wachtpost XIII bijt het spits af met muziek uit de jaren '40 en '50 van Jordaneese vaderlandlievende liedjes van weleer tot de eerste voorzichtige stappen naar de Rock & Rol met swingende boogiewoogie nummers.

- Bigband Reddende Engels volgen Wachtpost XIII op met iets meer power en gekkigheden gaan ze meer voor de jaren '50 en '60 en zal het al een stukje lastiger worden om niet richting de dansvloer te gaan en lekker te swingen zoals je al lang niet meer gedaan hebt.

- DJ-Alex verzorgt tijdens de pauzes en changementen als een ware Juxebox precies dat nummer dat net al in je hoofd zat. DJ-Alex is bij uitstek een DJ die zijn gasten vermaakt en verder meeneemt naar de gewenste sfeer. Meer dan eens is hij gebleken een ware publiekslieveling te zijn…

- Go West is de band die de avond grotendeels voor hun rekening nemen en spelen lekkere up-tempo hits uit de jaren '60 en '70 bekende evergreens om uit volle borst mee te zingen maar ook veel van de 'Oja-liedjes' die ons muzikaal regelrecht terug in de tijd brengen.

Het Ravelijn is 5 mei ook vertrek- en aankomstpunt van de Classic Brommer tour. De sfeer en plaatjes van classics die dat met zich meebrengt is geweldig te ervaren ook voor niet brommer gepassioneerde personen. Iedereen die mee wil toeren kan zich vooraf melden bij onze 'Brommer man' Edwin Bogaart via: info@schilderenklusbedrijf-boogaart.nl

Kids…

Voor het hele gezin is er zeker in de middag wat te doen. En daarbij worden de Kids natuurlijk niet vergeten. In de tijd van toen zonder (I-pad) sjoelen, steltlopen, uit je dak gaan op het springkussen of prachtig geschminkt worden door professioneel sminkster Nanda van schminksmoeltjes het is er allemaal en natuurlijk is alles gratis!

Canadian Picknick

Bij voorkeur vooraf besteld kan je op Happy Days ook heerlijk genieten van een Canadian picknick met voldoende lekkernijen voor 2 personen waaronder onze specialiteit de Canadian-snack met noten, spijs en maple syrup , Mini Groffenkoek, half Belgisch worstenbroodje en meer incl. 2 warme of koude drankjes. De prijs voor een mandje Canadian Picknick is €12,50 (per 2 pers.)

En kun je hier meteen online reserveren.

Food & Drinks

Naar huis van de dorst of de honger is er natuurlijk niet bij (net als zelf drank of eten meenemen overigens). Onze kaart bestaat uit: Koffie – Thee – Warme Choco en Cappuccino; Cola – Cola zero – Sprite – Ice-tea – Fanta – Cassis- Jus d'orange - Fristi; Heineken – Heineken 0.0 – Radler – Liefmans - ; Rode wijn – Witte wijn – Rosé; Bergse Bastaert - Belgisch Worstenbrood – Groffenkoek; Broodje Kroket – Broodje Frikandel – Broodje Hamburger; Frietjes en Bittergarnituur

Ticket

Voor de avond (vanaf 18.00 uur) is er een toegangsticket nodig om de hoeveelheid publiek te regulieren. Dit prachtige Rijksmonument heeft namelijk ook z'n beperkingen… er zit een limiet aan het aantal personen.

Een entreeticket koop je voor slechts 5 euro waarvoor je bij binnenkomst meteen een eerste drankje krijgt aangeboden. Entree van 13.00 tot 18.00 uur is overigens wel geheel Gratis!

Meedoen?

Lijkt het je leuk om jezelf, je verzameling of handel op Happy Day's tentoon te stellen? Neem dan contact met op via romano@pleindevie.nl

Zowel voor in de kazematten als op het binnenterrein van het Ravelijn zijn we nog opzoek naar mensen die hun verzameling willen showen dan wel ter ruiling of verkoop willen aanbieden. We denken dan aan legermaterialen, oude platen of boeken, klassiek speelgoed of zelfs brocante. Maar ook kunst zou met name in de kazematten niet misstaan. [l]