Korte berichten

HALSTEREN
Mariaviering in H.Quirinuskerk: Op vrijdag 18 mei vindt in de H. Quirinuskerk te Halsteren een Mariaviering plaats. De Sintekrijnscantorij, met organist Hans Dogge, verzorgt de muzikale ondersteuning. Pastor Sebastian Chazoor is de voorganger. De aanvang is 14.30 uur.
Postzegelen in aspergetijd: Dit kunt u beleven op onze postzegelruilmiddag op 26 mei in het Hof van Ram, De Beeklaan29a te Halsteren.Speciaal op deze middag kunt u uw verzameling verrijken met de "culinaire monumentenzegels", waarop de asperge, ansjovis en aardbeien staan afgebeeld, daarnaast kunt u via de verschillende insteekboeken volop overige zegels bemachtigen. De postzegelsessie, die om 12.30 uur begint en omstreeks 16.00 uur eindigt, wordt georganiseerd door de Heemkundekring Halchterth in samenwerking met postzegelvereniging Onderling Contact. Later op de middag vindt een veiling en verloting plaats. De besturen van beide verenigingen heten u van harte welkom, de toegang is gratis en u kunt gemakkelijk parkeren.
Bingo: Zondag 20 mei is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur.

BERGEN OP ZOOM
Beginnersgroep 55+ Nordic Walking: Nieuwsgierig naar Nordic Walking. Nu uw kans om via een beginnerscursus kennis te maken. Dit bij Beweegwijzer van WijZijn. Wandelen met stokken (poles) is wandelen+ met de volgende eigenschappen: conditieverbetering, training van benen, billen, buik, rug en armen. De techniek is gemakkelijk te leren. Niet te zwaar, kan op elk niveau beoefend worden. Weinig kans op blessures. Genieten van de buitenlucht. U bent welkom bij de beginnerscursus op de data 2, 9 en 16 juli van 13.30-14.30 uur. Vertrek bij Stayokay, Boslustweg 1, in Bergen op Zoom. En zoals het hoort bij Beweegwijzer; u beweegt gezellig met een groep leeftijdgenoten, met de mogelijkheid na afloop samen koffie of thee te drinken. Heeft U interesse om aan te sluiten bij deze cursus, neem dan contact op met Activiteiten & Beweegwijzer telefoon: 237056 of e-mail: activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.
Canshaker Pi live: Op zaterdag 26 mei speelt de rockband Canshaker Pi live in popspeciaalzaak De Waterput. Ze presenteren live songs van hun zowaar nog sterkere tweede studioalbum Naughty Naugty Violence. Verwacht een klein bommetje, want live is dit kwartet op zijn best! De instore vangt aan om 16.00 uur, de toegang is gratis.
Kinderactiviteit bij de Kraaijenberg: Onder leiding van gidsen van IVN en Brabants Landschap gaan we kijken welke sporen uit het verleden we tegen kunnen komen. De Kraaijenberg is weer een prachtig uitgangspunt om die sporen te gaan verkennen. De activiteit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Trek kleren aan die vies mogen worden en stevige schoenen. We beginnen om 14.00 uur en verwachten om 16.00 uur klaar te zijn. Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 kinderen. Wij verzoeken u om u vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 23 mei (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciƫle groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat. Voor meer informatie: www.brabantslandschap.nl of www.facebook.com/DeKraaijenberg.
Het Getij: Ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiƫnten en hun naasten. Maandag 21 mei in Bergen op Zoom middag gesloten i.v.m. 2e Pinksterdag. Dinsdag 22 mei in Bergen op Zoom middag workshop kaarten maken; in Ossendrecht ochtend ontspanningsoefeningen. Woensdag 23 mei in Bergen op Zoom ochtend koffie/thee drinken; in Ossendrecht ochtend workshop breiboezem. Donderdag 24 mei in Bergen op Zoom middag handwerken; in Ossendrecht ochtend workshop tiffany en glas in lood in Huijbergen. Nadere informatie over de activiteiten zijn te vinden op de website van Het Getij: www.inloophuishetgetij.nl. Info: Bergen op Zoom 06-22823504; Ossendrecht 06-22823531.[l]