Afbeelding
Foto: Djil Blokland

'De winnende foto van Djil Blokland vat
Gageldonk-West samen in één beeld'

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen maanden kon iedereen foto's insturen voor de fotowedstrijd 'Ontmoet Gageldonk-West'. In totaal ontving de organisatie bijna zestig foto's. Bewoners van Bergen op Zoom konden stemmen op de beste foto. Ruim 300 mensen hebben gestemd. En de winnende foto is gemaakt door Djil Blokland.


Winnende foto
Van de bijna zestig foto's waren er vijf foto's die eruit sprongen, volgens de jury. En daarover kon vervolgens worden gestemd. Over de winnende foto zei de jury: "Deze foto is creatief en vertelt in één beeld het verhaal van diversiteit van Gageldonk-West. De foto is speels, dynamisch en contrastrijk." Daar waren 278 stemmers het mee eens. Op een schaal van 1 tot 5 kreeg deze foto de hoogste waardering van allemaal met bijna 4 sterren.

De winnende foto krijgt een ereplaats in de wijk. De foto wordt op groot formaat afgebeeld in winkelcomplex De Gentiaan in het hart van de wijk. Houd onze website www.wijmakendewijk.nl in de gaten voor de onthulling van de foto.

Alle deelnemers konden fotograferen wat zij interessant vonden. Extra 'punten' waren te verdienen als (een van de) volgende thema's in de foto's werd verwerkt: groeien, ondernemen of bereikbaar. En dat mocht in de breedste zin van het woord.

Jury
De jury bestond uit Cees Meijer en Merijn Sitsen. Cees Meijer is bekend als directeur van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom. Het Cultuurbedrijf bestaat uit het Centrum voor de Kunsten, theater De Maagd, Markiezenhof en Gevangenpoort. Merijn Sitsen is bekend als professioneel fotograaf en helemaal thuis in portret-, bruids- en bedrijfsfotografie.

Merijn maakt ook als fotojournalist reportages voor de Bergen op Zoomse Bode.[l]