BERGEN OP ZOOM - Sinds 2015 zijn in de regio West-Brabant Mobiliteitsconsulenten actief. Mobiliteitsconsulenten zijn vrijwilligers die inwoners (meestal senioren) kennis laten maken met de vervoersmogelijkheden in de eigen omgeving. Zij helpen mensen letterlijk op weg.

De Mobiliteitsconsulent geeft informatie over het aanbod van het vervoer in de gemeente, gaat desgewenst met iemand op pad om in de praktijk het vervoer te leren kennen. Het betreft hier niet alleen het openbaar vervoer (trein, bus, buurtbus) maar ook andere vervoersopties zoals de deeltaxi.
Veel mensen hebben vooral behoefte aan hulp bij aanvraag en gebruik van de OV-chipkaart. De Mobiliteitsconsulent helpt reizigers om deze zaken te regelen. Op deze manier kunnen reizigers met een veilig en zeker gevoel op pad in het (openbaar) vervoer.
Mensen kunnen ook terecht bij de Mobiliteitsconsulent met vragen over het reizen zelf. Het gaat dan voornamelijk over het vinden van reisinformatie. Naast het beantwoorden van deze vragen (‘hoe kom ik daar en kan ik ook nog terug’) wordt samen gekeken hoe men zelf gemakkelijk deze reisinformatie op kan halen.

Info
Ook in de gemeente Bergen op Zoom is er een mobiliteitsconsulent actief. U kunt hier terecht voor al uw vragen betreffende vervoer in de regio. U kunt de mobiliteitsconsulent op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch bereiken via WijZijn Bergen op Zoom 0164-237056 of via Vraagwijzer Bergen op Zoom 0164-299491. Een email sturen kan ook naar mobiliteitsconsultent@wijzijntraversegroep.nl. [l]