Foto gemeente Bergen op Zoom
Foto gemeente Bergen op Zoom Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Graffiti blijft Pompejus teisteren

HALSTEREN - Vandalen hebben zich opnieuw uitgeleefd op de multifunctionele uitkijktoren Pompejus. De gloednieuwe toren werd al meerdere keer beklad, en afgelopen week was het opnieuw raak. Het is wethouder Arjan van der Weegen een doorn in het oog.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Wie de gloednieuwe uitkijktoren op Fort de Roovere beklimt, ziet niets meer van de vernielingen die afgelopen week plaatsvonden. De gemeente liet de balustrade van de toren al snel na het ontdekken van de aanstootgevende teksten oververven. Maar het is de vraag hoe lang de houten panelen 'schoon' blijven. Pompejus werd in haar korte bestaan al meerdere malen het doelwit van vandalen. Dit tot frustratie van wethouder Arjan van der Weegen. Het is hem een doorn in het oog dat mensen niet met hun vingers van monumenten, kunstwerken en gebouwen af te kunnen blijven. "De toren is een publiekstrekker van de eerste orde", stelt de wethouder. "Mensen komen van heinde en verre om de toren te bezoeken. Dan is het een domper als je boven komt en er allerlei aanstootgevende teksten te lezen zijn".

Aangifte

Wanneer de teksten op de toren zijn geschreven, is volgens de gemeente niet bekend. Bij één van de grove boodschappen stond in ieder geval de datum 16 april geschreven. Ook schreven de vandalen voor- en achternamen van anderen op de houten panelen. De gemeente Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege de bekladdingen.[l]