Nieuw Borgvliet degradeert maar komt terug

BERGEN OP ZOOM - Door 3 nederlagen in een week - tegen IJzendijke, Clinge en Grenswachters - zijn de Oranje-zwarten na een jaar vierde klasserschap weer terug in de vijfde klasse. De concurrenten Vivoo, WVV'67 en Koewacht zijn niet meer in te halen in de laatste 2 wedstrijden.

Tegen IJzendijke en Clinge waren het schlemielige nederlagen en tegen Grenswachters waren 3 domme fouten binnen een kwartier de hoofdreden van de 1-5 nederlaag.

De eerste wedstrijd tegen IJzendijke schoot Frans den Boef een penalty na een kwartier spelen snoeihard op de paal waarna de gasten even later de 0-1 scoorden die de Borgvlieters ondanks een tomeloze inzet niet meer wisten te repareren. In Clinge, nota bene tegen de toekomstige kampioen, waren de mannen van Joost Demmer de eerste helft beter dan de gastheren, maar het euvel van het hele seizoen- kansen benutten- werd ook nu weer fataal.

Tegen Grenswachters, de nr. 2 van de ranglijst- begonnen de Borgvlieters sterk, een vrije schop van Stefan Schoonen ging centimeters naast, maar de eerste de beste aanval van de grensbewoners leverde een doelpunt op. Door abominabel verdedigen werd het binnen 15 minuten 0-3. Michiel deed nog wat terug, 1-3,- en zelfs de aansluitngstreffer hing in de lucht maar pal voor rust was weer slecht verdedigen oorzaak van de 1-4. Direct na rust werd het 1-5 en was het definitief over.