Afbeelding
Van der Hucht

Landgoed De Hertgang: geslaagde Plantjesmarkt

HALSTEREN - De Plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang die tijdens Hemelvaartsdag voor het eerst gehouden werd, is zonder twijfel een succes te noemen. Rond de 150 bezoekers wandelden op hun gemak langs de uitgestalde planten die door een aantal hobbykwekers en –tuiniers werden aangeboden.

Er waren vaste planten en struikjes te koop, en naast het gewone assortiment, ook wat minder bekende en bijzondere variëteiten. Kruiden en kamerplanten waren er eveneens te vinden, en natuurlijk waren er planten afkomstig van het landgoed zelf, zoals een pindakaasstruik en jonge zaailingen van de zakdoekjesboom. De kopers en verkopers wisselden ervaringen uit, spraken over snoeien, toppen, bodembedekkers, bemesten en allerlei zaken die het tuinieren met zich meebrengt.
Margot van Meurs, initiatiefnemer van deze Plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang: “Een hele leuk dag met geïnteresseerd publiek, en vaak met kennis van zaken. Het weer zat mee, de sfeer was goed, ’t was gezellig druk, kortom: voor herhaling vatbaar!” En zo dachten de hobbykwekers er gelukkig ook over. De eerste keer zal dus zeker niet de laatste zijn geweest!
De bezoekers konden niet alleen de Plantjesmarkt bezoeken, het landgoed zelf was deze dag ook toegankelijk. Velen namen deel aan de rondleiding die door de voorzitter van Stichting Landgoed De Hertgang werd verzorgd. De wandeling leidde langs de diverse borders en door het arboretum waar de rododendrons prachtige kleuren lieten zien.
Het Bezoekerscentrum en het bijbehorende terras werd goed bezocht: in het zonnetje was het genieten van koffie en heerlijke appeltaart.

Wilt u het Landgoed De Hertgang (Klaverblokken 18, Halsteren) ook een bezoek komen brengen? Op www.dehertgang.nl ziet u op welke dagen het Landgoed toegankelijk is.
Komt u liever op een andere dag of wilt u met een gezelschap komen, dan is dat, op afspraak, uiteraard mogelijk. [l]

Afbeelding