SVOC maakt Bergen op Zoom voor een dag weer garnizoenstad

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 26 mei zal de Nederlandse Landmacht voor één dag de stad bezetten. Al hun materialen die zij gebruiken bij hun veldtocht/ missie zullen ze aan de bevolking tonen.

Ook hun psychische/ lichamelijke inspanningen, zoals b.v. tokkelen vanaf de Peperbus, hindernisbaan, worden u niet ontnomen, zelfs de hele burgerij kan hier aan deelnemen. Voor de jeugd kan het niet op. Deze evenementen worden u getoond op de grote markt, hun materialen zoals vervoer en dergelijke vindt u op Kijk in de Pot. Vervoer van/ naar geschiedt met militair vervoer.

10 jarig bestaan SVOC
De SVOC (Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum) die dit evenement organiseert vanwege het 10 jarig bestaan zou graag zien dat alle actieve militairen van de Brabantse Wal die uitgezonden zijn geweest, om de sfeer van garnizoen stad te verhogen, in uniform met uitzend medaille in de stad zouden flaneren, zij die niet meer actief zijn, maar wel uitgezonden zijn geweest, in veteranen tenue of burgerpak. Marketensters zijn van harte welkom.[l]