Afbeelding
Foto: Erik de Jonge

Dumpingen van drugsafval gaan onverminderd door

BERGEN OP ZOOM - Boswachter Erik de Jonge maakte afgelopen week de tongen los met zijn spraakmakende tweets over drugsafval. Na de zoveelste dumping te hebben aangetroffen plaatste hij een boze tweet die nationale aandacht kreeg. Helaas was het enkele dagen later gewoon weer raak.

DOOR HANNEKE MARCELIS

'Lieve XTC gebruikers. Het is 3.39 uur. Vanaf 18.00 uur hebben we gewerkt om het afval van jullie pilletjes op te ruimen." Zo begon de tweet van boswachter Erik de Jonge die hij op 11 mei de wereld in stuurde en viraal ging. Zijn boze tweet waarin hij festivalgangers aansprak op de tienduizenden euro's aan opruimkosten die hun pilletjes teweeg brengen kreeg landelijke aandacht. Een mooi resultaat natuurlijk. De Jonge zette de problematiek even flink op de kaart. Helaas was het afgelopen week gewoon weer opnieuw raak. Deze keer geen 'pilletjes' maar restanten van een hennepkwekerij.

Hennep

Het drugsafval werd gevonden aan de Hildernisse in Bergen op Zoom. Op de foto's en het filmpje wat Erik de Jonge op zijn Twitter plaatste zijn honderden plastic bakken voor planten te zien die in de natuur zijn gedumpt. Ook liggen er meerdere jerrycans. "De pakketdienst is weer geweest vannacht", plaatst De Jonge moedeloos bij de beelden.

Boswachter Erik de Jonge maakt veel gebruik van zijn twitter-account om misstanden aan te kaarten. Zo plaatst hij regelmatig foto's van dumpingen van gewoon afval en drugsafval. Maar ook de mooie kant van zijn beroep licht hij regelmatig uit met prachtige beelden van de omgeving. Volg hem via @boswachterEdj[l]