optreden vandichteres Angeliena Huis op de postzegelruilavond van Onderling Contact
optreden vandichteres Angeliena Huis op de postzegelruilavond van Onderling Contact

Halsterse dichteres actief op de postzegelruilavond van Onderling Contact

BERGEN OP ZOOM - Angeliena Huis, de veelzijdige kunstenares, woonachtig in Halsteren, oogstte met haar voordracht op maandag 14 mei jl. veel bijval met de voordracht van haar gedicht, ``Stij Bosters``. In dit gedicht, bracht zij ode aan het “Bergse culinaire erfgoed”, errebeesjes, ansjovis en sperries, ook wel de 3 A´s genoemd en aan Stij Bosters, de man, die deze producten als eerste in een menu verwerkte. Al met al een actueel gebeuren gelet op de kortstondige “ Aspergetijd”, die wij nu beleven.

Het bestuur van “Onderling Contact”, één van de twee Bergse postzegelverenigingen, vond het een aardig idee om Angeliena Huis uit te nodigen, om met dit gedicht extra aandacht te vestigen op de Bergse producten: “Ansjovis, Aardbeien en Asperges”. Producten, die de postzegelvereniging weergaf op postzegels in het kader van haar jaarlijkse uitgifte van een “Bergs monument”.

Angeliena Huis, die naast schrijfster en dichteres ook een uitgeverij runt heeft tal van gedichten vervaardigd, die in verschillende gedichtenbundels zijn samengevat. Zij weet in dichtvorm alledaagse activiteiten vast te leggen ( huisdichteres) en op gevoelige wijze begrippen als : trouw, liefde, leed , hoop en vertrouwen in haar gedichten weer te geven. Deze begrippen vinden wij terug in haar gedichtenbundels zoals: “Moeder” en “Ander Leven” . De gedichten bundel “Leer mij leven” , geeft een godsdienstige reflectie weer, hier treft men gedichten aan die handelen over: afwijzing, twijfel, kiezen en verbinden, woorden, die men in de bijbel veelvuldig aantreft.

Dat de leden van de postzegelvereniging haar voordracht konden waarderen blijkt uit het spontane applaus dat zij kreeg. Verschillende leden toonden zoveel belangstelling voor haar werk, dat zij een gedichtenbundel aankochten. [l]

optreden vandichteres Angeliena Huis op de postzegelruilavond van Onderling Contact