Pastoraal Hoekje

Door levenservaring, ontmoetingen met mensen en wat leven van alledag van ons vraagt, verandert het beeld van God regelmatig. We passen het aan en stellen het bij.
Zo gebeurde het in de geschiedenis van de Kerk. Zo gebeurt het ook in onze levensgeschiedenis.

Op sommige dagen ervaar je een enthousiasme zodat je door het leven vliegt. Je voornemens groeien als vanzelf uit tot prachtige resultaten. Je maakt plannen en voert ze met levensenergie uit. God is als een Levensgeest die leeft in ons binnenste.
Op andere momenten in je leven wijk je af van het hoofdpad. Je raakt vervreemd van je Levensbron. Je maakt fouten waar je later spijt van hebt. Totdat ene moment dat je geraakt wordt door een beeld, een heilige plek of een woord dat je aanspoort. Je ervaart dat je altijd terug thuis kan komen bij God de Vader.
Jezus laat in zijn leven zien dat je soms keuzes kunt maken die niet de meest vanzelfsprekende zijn. Ze vragen meer inzet van je. Ze vragen een andere inzet van je. Hoewel je het zelf anders zou doen, beweeg je met de ander mee. Zoals Jezus in gemeenschap omging met zijn broeders en zusters, zo probeer je dat ook te doen.
Zo laat God, doorheen de wisselende omstandigheden in ieders leven, de verschillende facetten van Zijn mysterie ervaren: Hij is de Geest die ons bezielt. Hij is de Vader die ons draagt en vergeeft. Hij is de Zoon die ons uitnodigt.
Annemiek Buijs – Tuytelaars, pastoraal werker Lievevrouweparochie [l]