Korte berichten

BERGEN OP ZOOM
Bingo: Bingo ten behoeve van:Jeugd wielerronde de Gedempte Haven in café 't Dobbertje, Zuidzijde Haven 59, Bergen op Zoom op zondag 10 juni, aanvang 14:00 uur. Alleen geldprijzen!
IVN Slootjesdag: Waterschorpioenen, kokerjuffers en stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de plas of in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdag. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen op zondag 10 juni samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone plas in Bergen op Zoom. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en samen met jou op zoek te gaan naar de diertjes in het water. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de plas of sloot? Kom dan tussen 12 en 16 uur naar bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Deze middag is op vrije inloop en deelname is gratis. Vergeet niet om je laarzen aan te doen!
Excursie van Brabants Landschap en IVN Groene Zoom: Maak op 13 juni samen met onze gids een wandeling op zoek naar eetbare- en geneeskrachtige planten. Zoeken en proeven staat centraal en krijg een inkijkje in verschillende toepassingen van natuurlijke materialen. Ook krijgt u een rondleiding in het door ons pas aangeplante voedselbos. "Wat is een een voedselbos?" horen we u zeggen. Ga mee op stap en kom er achter! Voor deze unieke excursie dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 13 juni om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Goed schoeisel is aan te bevelen. Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg
CD-presentatie en concert singer-songwriter Elly Kellner: Zondag 10 juni presenteert singer-songwriter Elly Kellner haar nieuwe album met een intiem middagconcert. Zelf omschrijft ze haar Nederlandstalige liedjes als vrolijke melancholie; liedjes over leeggelopen ballonnen, suiker, jong belegen kaas en het einde van het feest. Floor Polak zal Elly op het podium ook nog vragen stellen om wat meer zicht te krijgen op de achtergrond van de nieuwe liedjes; een knus samenzijn met optreden in Café Les Vedettes en de toegang is gratis.
Rommelmarkt: De Welpen van scoutinggroep Menno van Coehoorn houden zaterdag 9 juni hun jaarlijkse rommelmarkt. Er is van alles te koop zoals huishoudelijke spullen, kleding, speelgoed en nog veel meer natuurlijk. De Welpen proberen onder begeleiding van de leiding de spullen zelf te verkopen en van de opbrengst gaan de Welpen een dagje op stap. De rommelmarkt is tussen 10.00 en 15.00 uur in het scoutinggebouw aan Buitenspel 21 in Bergen op Zoom (De Markiezaten). Bezoekers kunnen niet parkeren aan het Buitenspel maar kunnen beter parkeren aan het Benedenbaantje of bij het sportpark. [l]