Schelderit voor de 18e keer op rij

BERGEN OP ZOOM - Zondag 10 juni organiseren de lionsclubs Woensdrecht Zuidkwartier en Bergen op Zoom Scaldis al weer voor de 18e keer op rij de Schelderit. De jaarlijkse toertocht met bijzondere auto's voor jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

De tocht gaat door het zuidwesten van Brabant met 30 oldtimers, 4wheeldrives en cabrio's waarvan de eigenaren/rijders belangeloos de ongeveer 50 uitgenodigde gasten een leike dag gaan bezorgen. Want dat is het elk jaar weer. Vanaf 9 uur worden de rijders en gasten ontvangen bij restaurant 'Het Raedthuys', 't Ouwe Raedthuysplein te Hoogerheide. Uiteraard met koffie en gebak.
Om 10 uur gaat de rit van start voor de ochtendroute. Tussen 12 en 14 uur is de altijd weer geanimeerde lunch. Deze keer bij 'Hoeve Hildernisse', Hildernisse 1 te Bergen op Zoom. Dweilorkest Meroets zorgt daar voor het muzikale entertainment. Dan de middagroute die om 15.30 uur weer arriveert bij restaurant Het Raedthuys, Hoogerheide om daar dan de dag feestelijk af te sluiten.
Iedereen die belangstelling heeft voor bijzondere auto's of een dankbaar doel wil hebben voor bijvoorbeeld een fietstochtje is van harte welkom. Zowel bij restaurant Het Raedthuys als bij Hoeve Hildernisse.[l]